Fynda på helgens nördloppis i Sumpan

Går du igång på tv-spel och actionfigurer från 80-talet? Då ska du bege dig till Sundbyberg i helgen. Här arrangerar föreningen Nerdevents höstens stora nördloppis.

  • Publicerad 11:08, 26 okt 2018

I helgen arrangerar föreningen Nerdevents nördloppis i Allaktivitetshuset i Sundbyberg.

Det är, precis som det låter, en loppmarknad främst för nördar.

På plats kommer det befinna sig ett trettiotal säljare och det finns möjlighet att fynda allt från 80-talsklassiker som He-Man- och Ghostbustersfigurer till böcker, filmer och tv-spel.

– På en vanlig loppis hittar du allt möjligt som muggar och bestick och sånt. Vi försöker hålla oss till sånt som är relaterat till nördkulturen, i det här fallet främst tv-spel och actiongubbar. Med det sagt kan det dyka upp muggar och bestick på den här loppisen också – men då är det med nördmotiv, säger Tommy Johansson som är en av arrangörerna.

Vid ett av borden kommer det även att demonstreras VR, Virtual Reality, för den som är sugen på att lämna verkligheten för en stund.

Tommy Johansson är med och arrangerar nördloppis i helgen. Foto: Oliver Lindkvist

Har vuxit i popularitet

Tommy Johansson började arrangera nördloppisarna tillsammans med Nerdevents 2015, då i deras föreningslokal i Kristineberg.

Men intresset växte snabbt och det tog inte lång tid innan evenemanget växte ur lokalen.

– I starten kom ungefär 200 besökare. Som mest har det varit runt 1000. Vi hoppas på ännu fler i år. Det känns som att det kommer vara högt tryck.

Hans eget nördintresse går långt tillbaka och det som ligger varmast om hjärtat är tv-spel.

Men allra mest brinner han ändå för arrangera själva evenemangen och när det inte är loppisar är det bioträffar, kryssningar och andra typer av meetups för likasinnade.

– I början var kryssningen vår största grej men nu vågar jag nästan säga att loppisen är ännu större.

Vad bör man tänka på som besökare?

– Det brukar tendera att bli kö utanför, så klä dig efter väder.

Fakta

Nördloppis i Sumpan

När? Lördag den 27 oktober. Öppet klockan 11.00 – 16.00.

Var? Allaktivitetshuset, Sturegatan 10, Sundbyberg

Inträde? Gratis för besökare

Annan information? Loppisen är på två våningsplan och hiss finns. Det går bra att köra rullstol och barnvagn i lokalen, men barnvagnar kan med fördel parkeras i hallen. Det kommer att tas foton under eventet som sedan läggs ut på Nerdevents hemsida och i sociala medier. Säg till fotografen om du inte vill vara med på bild. Kaffe och fika finns.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15