Fynda på helgens nördloppis i Sumpan

Går du igång på tv-spel och actionfigurer från 80-talet? Då ska du bege dig till Sundbyberg i helgen. Här arrangerar föreningen Nerdevents höstens stora nördloppis.

  • Publicerad 11:08, 26 okt 2018

I helgen arrangerar föreningen Nerdevents nördloppis i Allaktivitetshuset i Sundbyberg.

Det är, precis som det låter, en loppmarknad främst för nördar.

På plats kommer det befinna sig ett trettiotal säljare och det finns möjlighet att fynda allt från 80-talsklassiker som He-Man- och Ghostbustersfigurer till böcker, filmer och tv-spel.

– På en vanlig loppis hittar du allt möjligt som muggar och bestick och sånt. Vi försöker hålla oss till sånt som är relaterat till nördkulturen, i det här fallet främst tv-spel och actiongubbar. Med det sagt kan det dyka upp muggar och bestick på den här loppisen också – men då är det med nördmotiv, säger Tommy Johansson som är en av arrangörerna.

Vid ett av borden kommer det även att demonstreras VR, Virtual Reality, för den som är sugen på att lämna verkligheten för en stund.

Tommy Johansson är med och arrangerar nördloppis i helgen. Foto: Oliver Lindkvist

Har vuxit i popularitet

Tommy Johansson började arrangera nördloppisarna tillsammans med Nerdevents 2015, då i deras föreningslokal i Kristineberg.

Men intresset växte snabbt och det tog inte lång tid innan evenemanget växte ur lokalen.

– I starten kom ungefär 200 besökare. Som mest har det varit runt 1000. Vi hoppas på ännu fler i år. Det känns som att det kommer vara högt tryck.

Hans eget nördintresse går långt tillbaka och det som ligger varmast om hjärtat är tv-spel.

Men allra mest brinner han ändå för arrangera själva evenemangen och när det inte är loppisar är det bioträffar, kryssningar och andra typer av meetups för likasinnade.

– I början var kryssningen vår största grej men nu vågar jag nästan säga att loppisen är ännu större.

Vad bör man tänka på som besökare?

– Det brukar tendera att bli kö utanför, så klä dig efter väder.

Fakta

Nördloppis i Sumpan

När? Lördag den 27 oktober. Öppet klockan 11.00 – 16.00.

Var? Allaktivitetshuset, Sturegatan 10, Sundbyberg

Inträde? Gratis för besökare

Annan information? Loppisen är på två våningsplan och hiss finns. Det går bra att köra rullstol och barnvagn i lokalen, men barnvagnar kan med fördel parkeras i hallen. Det kommer att tas foton under eventet som sedan läggs ut på Nerdevents hemsida och i sociala medier. Säg till fotografen om du inte vill vara med på bild. Kaffe och fika finns.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36