FUNKISFESTIVALEN. Konferencier Per-Olov ”Knappen” Ståhlknapp och deltagare Matilda Bodin i samband med deltävlingen 2019. Foto: Rosie Alm

Funkisfestivalen blir digital - men du kan rösta på din favorit

Snart är det dags att rösta fram vilket bidrag som ska representera Väsby i Funkisfestivalen. Förra året vann Josefin Brolin i ett fullsatt Messingen - i år blir höstens glädjefest digital.

  • Publicerad 14:30, 12 nov 2020

Nu fick vi ställa om rejält i och med de nya direktiven.

Deltävlingen i Väsby var först planerad till fredag den 13 november i Messingen, anpassad till de då rådande coronarestriktionerna (max 50 personer i lokalen).

– Nu fick vi ställa om rejält i och med de nya direktiven, säger ungdomsstrateg Erik Hjelmfors, som arbetar på kultur- och fritidskontoret och drar i alla trådar kring festivalen.

De åtta bidragen kommer i stället att filmas utan publik den 13 november. Bidragen klipps ihop och visas i en livesändning den 20 november. Sändningen via webben leds av Per-Olov ”Knappen” Ståhlknapp och Elin Scherdin.

Tittarna kan rösta

En jury är med för att kora en vinnare som går vidare till semifinalerna i vår och tittarna kommer att kunna rösta via sina mobiler.

-- Vi har fått ställa om i planeringen på grund av covid, men hoppas att alla våra deltagare ska känna att det är lika kul och spännande som vanligt, även om publiken sitter hemma framför sina skärmar, säger Erik Hjelmfors.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som gör den här deltävlingen möjlig, allt från ljudtekniker och musiker till artister och ideella krafter. Stämningen är på topp, alla gör sitt bästa för att det här ska bli en lyckad deltävling.

De sjunger i Väsbys deltävling

Matilda Bodin

Snacket på stan (Danny Saucedo)

Malin Schwela

Du är allt (Sonja Aldén)

Sara Blomstedt

Maria Magdalena (Lena Philipsson)

Ebba Persson

Säg mig var du står (Carola/Zara Larsson)

Oskar Johansson

Strövtåg i hembygden (Mando Diao)

Mattias Jansson

Eloise (Arvingarna)

Åsa Wallin

Right here, right now (Agnes Carlsson)

Krister Lindgren

Jag klarar mig (Jonas Gardell)

Robert Norrnan

Kärleken är (Jill Johnson)

Visa merVisa mindre

Funkismello sedan 2011

Funkisfestivalen, tidigare Funkismello, äger rum i mer än 20 kommuner.

Deltar gör personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Tävlingen har sedan 2011 varit ett årligen återkommande evenemang i Upplands Väsby.

Det vinnande bidraget går vidare till semifinalerna som planeras att hållas på Nalen i Stockholm 26-27 april 2021. Vinnarna går sedan vidare till den stora finalen som hålls senare under året.

Visa merVisa mindre