Det var många som ville titta på de UF-företagens vitt skilda affärsområden. Här fanns allt från personliga tränare till grafiska designers. Foto: Anna Wilson

Fullt hus på ung entreprenörsmässa i stadshuset

Miljösmart skidvalla, båtunderhåll, personliga tränare och 3D-utskrivna solglasögon. Ett 30-tal UF företag ställde ut i stadshuset på en färgstark mässa.

  • Publicerad 11:24, 6 dec 2019

Torsdag 5 december hölls årets entreprenörsmässa inom Ung företagsamhet i stadshuset.

En färgstark bukett av UF-företagare från Hersby gymnasium sålde julklappar och berättade om sina affärsidéer. Runt 30 företag ställde ut.

Erik Arfwidsson, Agnes Almkvist, Nadia Hyttsten Ernström och Jesper Flygar driver företaget Måla Mer. ”Så kul och lärorikt”, säger Agnes om att driva företag. De har gjort en egen målarbok som är tänkt att minska barns skärmtid. Flera av dem har jobbat som barnvakt och tycker att för mycket skärmtid är ett problem. ”Det påverkar barns utveckling till det sämre”.

Ida Desvall och Elsa Wikström har samlat ihop resttyger hos textilproducenter. Av tygerna som annans skulle slängas gör de tygkassar i samarbete med Ögruppen. ”Det har varit jättekul, man tänker på det hela tiden, säger Elsa.

Fakta

Tre UF-företag fick pris

Tre priser delades ut under kvällen:

 ”Bästa affärsmodell” gick till WeCreate UF. De jobbar med kommunikation och grafisk design – andra UF-företag är den målgruppen.

 ”Bästa Affärsidé” gick till LaceUp UF. Säljer skosnören som tillverkas av återanvänt material.

 ”Bästa hållbarhet” gick till Hjärtstark UF. De håller utomhusträningspass till förmån för hjärt-lungfonden.

Källa: Lidingö stad
Visa merVisa mindre