Det har varit full fart på Brandbergsbadet hela sommaren. Foto: Stefan Källstigen

Fullt hus på Brandbergsbadet

Sommarens varma väder har gjort att det har varit fler badsugna gäster än tidigare år på Brandbergsbadet. Och med fler besökare kommer en bättre kioskförsäljning. – Det är helt klart bättre än förra året, säger Umut Cömert, en av två ansvariga för badanläggningen.

  • Publicerad 05:35, 12 aug 2018

Den varma sommaren har gjort att allt fler har lockats till de olika bassängbaden som finns runt omkring i länet. Brandbergsbadet är inget undantag. Trycket har varit stort på kommunens enda stora bassängbad, som har varit öppet hela sommaren. Höglundabadets stora bassäng öppnade i slutet av juli.

–  Det har varit väldigt mycket folk i år. Bassängen är gammal så det är svårt att säga om det är rekordår. Men vi har haft fullt flera dagar. Det som är kul är att folk från hela Haninge har hittat hit, även folk från Skogås och Norsborg, säger Umut Cömert, från fotbollslaget FC Brandbergen som har hand om driften av badet tillsammans med Maher Badar.

Trots det höga besökstrycket har man klarat av att hålla vattnet i poolen fräscht och än så länge har det inte varit några olyckor på badet.

– Det har varit helt incidentfritt i år, det var det även förra året så det känns väldigt skönt, säger han.

I ett mejl till Mitt i berättar Eric Hansson på Akelius fastigheter, vilka är ytterst ansvariga för badet, att poolens rensverk har gått för fullt i sommar. Man har backspolat poolen två gånger i veckan för att bibehålla vattenkvalitén.