Många åt på premiärlunchen i Mörby centrum. Foto: Jens Kassnert

Fullt hus när Phil’s Burger slog upp dörrarna

Under onsdagen öppnade Phil’s Burger i Mörby centrum och matgästerna lät sig inte vänta.

  • Publicerad 15:16, 15 aug 2018

Lagom till lunch på onsdagen öppnade hamburgerkedjan Phil´s burger upp i den nybyggda delen av Mörby centrum. Och matgästerna strömmade in. Efter en halvtimme var lokalen redan full.

– Det är jättekul att det har kommit så mycket folk. Jag är superpepp att driva Phil’s burger här och hoppas att vi kommer att bli den bästa restaurangen i Danderyd, säger Linnea Calleberg som är restaurangchef i Danderyd.

Linnea Calleberg, restaurangchef på Phil’s burger i Danderyd. Foto: Jens Kassnert

Under tre timmar mellan klockan 11.00-14.00 i lunchrushen kom 170 personer för att smaka på hamburgaren.

– Det här är verkligen ett tillskott i det annars klena restaurangutbudet i Mörby, säger gästen Linda Widén från Klingsta som precis har avslutat sin lunchhamburgare och fortsätter.

– Det var väldigt gott, hit går jag fler gånger.

En annan av gästerna är Peder Nielsen som arbetar i Danderyd. Han instämmer i kören av röster som menar att det saknats lunchutbud i centrumet.

– Det här är efterlängtat. Det kan nog även bli ett bra after workställe, jag ser en ginflaska på hyllan, säger han.

Nytt matutbud

Phil’s burger och caféet Albert & Jack’s är de första två ställena med matfokus som flyttar in i det nya Mörby centrum. Ytterligare två ställen ska senare tillkomma i en satsning på att förbättra matutbudet enligt centrumchefen Håkan Larsson.

Isabelle Filling är konceptchef på Phil’s burger och hon ser fram emot spännande satningar i lokalen. Bland annat nämner hon after work, brunch och en stor satsning på vegoburgare.

– Vi satsar stenhårt på vegoburgare. Vår halloumiburgare går riktigt bra och snart lanserar vi ytterligare ett stort utbud av vegoburgare, säger Isabelle Filling.

Burgare som burgare, man behöver inte äta kött

Isabelle Filling

Efter sommarens nyheter om klimathotet tycker hon att trots att kedjan är en hamburgerrestaurang att man lika gärna kan äta vegetariskt.

– Vi försöker att påverka klimatet så lite som möjligt och köper allt vårt kött från närliggande gårdar med koll på djurhållning och slakt. Och som sagt har vi många vegoalternativ. Burgare som burgare, man behöver inte äta kött, säger hon,