Melvin Rönnlund, 11 år från Mörtnäs spelar till vardags i Mörtnäs IF. Foto: Andreas Ekström

Full fart på Farstaborgs naturgräsmatta

Gustavsberg IF:s fotbollskola blev en succé i år. Aldrig har så många barn anmält sig så snabbt till den årliga fotbollsskolan på Farstaborgs IP. – Vi har till och med fått utöka skolan i år, säger Roger Larsson, ordförande i föreningen.

  • Publicerad 16:58, 15 aug 2018

GIF Summer camp Farstaborgs fotbollskola startade i måndags och det är rekordmånga barn som är med och spelar fotboll.

– Det blev fullt rekordsnabbt i år. Tidigare år har det kommit in anmälningar under hela sommaren. Men i år tog det bara ett par veckor, säger Katarina Jönsson, ledare på fotbollsskolan.

Det har bedrivits fotbollskola sedan 80-talet på Farstaborgs IP:s naturgräsmatta. De senaste åren har Gustavsbergs IF tillsammans med svenska fotbollsförbundet haft landslagets fotbollsskola. Men föreningen arrangerar fotbollsskolan själva i år.

– Vi från föreningen vill synas mer och fotbollsskolan är en del i det i det arbetet. Det blev ett rekordår, vi har aldrig haft så många deltagare och det beror nog på föreningens arbete för att fler ska känna till oss, säger Roger Larsson, ordförande Gustavsbergs IF.

Några av fotbollsskolans ungdomsledare: Gustav Strand, 14 år, Marcus Jarnhed, 14 år, Benjamin Af Forselles, 16 år. Sittande på knä: Michele Inamugwiza, 14 år Sebastian Strand, 14 år. Foto: Andreas Ekström

Med rekordmånga fotbollspelare kommer även rekordmånga ungdomsledare som har hand om barngrupperna. Från det år när man fyller 14 får man vara med som ungdomsledare. Och det brukar vara en av sommarens höjdpunkter, inte bara för barnen utan även för ledarna.

– Barnen är väldigt roliga, det är ärliga ibland lite för ärliga och säger saker utan att tänka men det är kul. Jag tror att jag kommer vara ungdomsledare nästa år igen, säger Michele Inmanugwiza, 14 år från Gustavsbergs.

Hundratals barn är med och sparkar boll

150 barn mellan 6 och 13 år, 30 ungdomsledare och 6 vuxna ledare, det är så många personer som är med och antingen spelar eller arrangerar fotbollsskolan. Några av barnen som är med och deltar är Melvin Rönnlund, 11 år från Mörtnäs och Nora Boldt, 10 år från Gustavsberg.

– Det roligaste är att spela fotboll och hänga med kompisar, säger Melvin Rönnlund

Om en vecka börjar skolan, hur känns det att avsluta sommarlovet med fotboll?

– Det känns både bra och dåligt, tråkigt att skolan börjar igen men kul att träna, säger han.

Mål. Nora Boldt har övat en del på sitt skott under fotbollsskolan. Foto: Andreas Ekström

Nora Boldt bor i Gustavsberg och det är tredje gången som hon är med och deltar i fotbollsskolan. På fritiden spelar hon fotboll i föreningen.

– Jag har fått träna en hel på att skjuta än så länge i år och tycker att jag har blivit bättre på de här dagarna, säger Nora Boldt.