Full fart längs Mölle

När den bitande vinterkylan åter drog in över oss tog sig Mitt i ut till Mölle för att fånga vad som händer här under en timme. Men trots kung Bores återkomst hade många bestämt sig för att ge sig ut ändå – solen lyste, trots allt.

  • Publicerad 07:30, 14 mar 2021

Foto: Claudio Britos

50 år i Salem

Makarna Rune och Ingalill Nyberg har bott i Rönninge och Salem i 50 år, och de har aldrig tänkt på att flytta härifrån – de trivs för bra, helt enkelt.

– Området har inte förändrats så mycket på den tiden. Men det som har fått oss att stanna kvar så länge är närheten till naturen och att det är lagom långt till stan, säger Rune.

I dag tar de en promad längs med Mölle, något de brukar göra flera gånger i veckan.

Foto: Claudio Britos

Sportigt värre

Stigarna längs med Mölle bjuder in till sport och aktivitet. Just i dag har sportiga Sandro Samuelsson från Rönninge hittat ut i skogen för lite intervallträning.

– Det har gått bra. Jag är inte allt för trött, men det kanske visar på att man inte har tagit i tillräckligt, säger han.

Sandro har spelat mycket fotboll i sina dagar, och just nu tränar han ett ungdomslag med grabbar födda 2005 från Rönninge.

Foto: Claudio Britos

Tränar på andra sidan stan

Trots den kalla temperaturen kämpar 17-åriga Tilda Lindqvist från Rönninge på vid utegymmet. Men det är inte hennes primära sport.

– Det är wakeboard. Som snowboard, fast på vatten, förklarar hon.

Och vi tror först att vi hör fel när hon säger var hon tränar någonstans.

– Ja, vid Arlanda. Två och en halv timmes restid, och då åker vi några gånger i veckan.

Just nu är det uppehåll, så Tilda håller sig i form genom att springa och sedan avsluta på utegymmet, tills dess att värmen kommer åter och hon kan börja åka bräda igen.

Foto: Claudio Britos

Trollskogen?

Ett riktigt magiskt träd som lyckats slingra sig för lite markkontakt.

Vi började tänka på en del av en trollskog.

Har du knäppt bilder på märkliga träd i Botkyrka eller Salem? Dela gärna med dig av bilden till oss på redaktionen på botkyrka@mitti.se

Foto: Claudio Britos

Hallå från andra sidan

Uttran är gränsdelaren mellan Salem och Botkyrka. Men sjön är på sina håll smal, och när isen väl tillåter kan den som vill ta en kort promenad över sjön till grannkommunen. Med andra ord får man för närvarande nöja sig med att gå runt!