Rättvisans palats. Uppsala tingsrätt. Foto: Mostphotos

Full falsklarmare får fängelse

En Bålstabo döms för falskt larm, hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

  • Publicerad 15:33, 30 dec 2020

En 48-årig man boende i Bålsta döms till en månads fängelse för tre olika brott.

Kände sig ensam

Den 4 januari 2020 ringde mannen till SOS och uppgav att det inträffat en trafikolycka på Stockholmsvägen i Bålsta. Under den aktuella perioden ringde mannen ledningscentralen väldigt ofta på grund av att han kände sig ensam. Poliserna som kallades ut til den påstådda olycksplatsen fick därför veta att det kanske inte hade inträffat någon trafikolycka, vilket baserades på att anmälaren var den han var.

Svajiga svar

Vid den påstådda olycksplatsen fanns inga fordon. Poliserna åkte då hem till mannen som hade larmat, som var hemma och var berusad. Först vidhöll mannen att det hade inträffat en trafikolycka. När polisen frågade när, var och hur olyckan hade inträffat blev mannens svar svajiga.

Mannen erkänner att han ringt larmsamtalet. Han har förklarat att det var onödigt och barnsligt och att han inte trodde att det skulle bli en polisanmälan.

Berusad i Bålsta

I juni 2020 skulle mannen omhändertas av polis efter att ha gjort "olämpliga saker mot folk" på Centrumvägen i Bålsta.

Hotade att skallas

Mannen vägrade följa med till polisbilen och krängde med kroppen så att polisen fick sätta på honom handbojor. Mannen ska då ha hotat att skalla poliserna. När mannen sedan satt i baksätet på polisbilen sparkade han mot en av poliserna. Polisen lyckades parera sparken.

Falskt larm

Den som genom oriktig uppgift att det föreligger fara för människors liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av egendom föranleder onödig säkerhetsåtgärd, döms för falskt larm till böter eller fängelse i högst ett år. Brottet är vanligen ett bötesbrott.
Källa: lawline.se

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38