Fryshuset tar över Tensta träff. Foto: Mitt i

Fryshuset Husby tar över Tensta träff

Fryshuset Husby tar över driften av Tensta Community Center i Tensta träff. Beslutet klubbades på stadsdelsnämndens möte i går kväll.

  • Publicerad 13:52, 24 aug 2018

Fryshuset Husby vill tillsammans med stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta förändra mötesplatsen Tensta Community Center i Tensta träff för att ge ungdomar, med fokus på kvinnor, möjlighet att skapa en meningsfull fritid.

Fryshuset lämnade in en ansökan om att ingå ett så kallat idéburet offentligt partnerskap med Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Klubbades i nämnden

I går, torsdag, på nämndmötet, tog en majoritet av politikerna beslut om att låta Fryshuset Husby driva verksamheten i Tensta träff.

Stadsdelsnämnden skjuter till 2 miljoner kronor för 2018 och 3 miljoner för 2019.

Fryshuset tar på sig att finansiera verksamheten med 2,5 miljoner kronor per år.

Nämnden var inte helt eniga om beslutet. Moderaterna ville att verksamheten i Tensta träff skulle upphandlas i konkurrens.

Med fokus på unga

Tensta Community Center i Tensta har sedan 2008 bedrivit verksamhet för ungdomar i stadsdelen, till en början i anslutning till Tensta gymnasium.

När Tensta gymnasium nu blivit Campus Tensta har frågan om vem som ska ansvara över Tensta Community Center diskuterats av staden och stadsdelsförvaltningen.

På senaste nämndmötet beslutades att ansvaret tas över av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.