Frossa i Parkteatern längs röda linjen

Ingen sommar utan Parkteatern. I dag släpptes programmet – och som vanligt blir det en hel del föreställningar längs röda linjen. Allt från clowneri till opera erbjuds – gratis.

  • Publicerad 14:48, 17 maj 2018

”Stoppa världen – jag vill stiga av” är den dramatiska titeln på Parkteaterns premiärföreställning. En musikal om en opportunist, med det symboliska namnet Lilleman, som desperat söker genvägar till ett perfekt liv.

Den 1 juni är det premiär i Vitabergsparken, en kväll som också är startskott för Parkteatern i sommar. Sedan blir det turné. Längs röda linjen blir det två föreställningar, i Bredäng den 13 och 14 juni klockan 19. Chans till en fin picknickkväll i Bredängsparken alltså!

Clownen Manne omgiven av sina barn … latmasken Olle och tuffingen Maria      Foto: Magnus Ahnfeldt

Och det blir mer teater. Clownen Manne (Parkteaterns trognaste artist?)  ger föreställningen ”Uppåt väggarna” i Vinterviken den 9 juni klockan 11. Till Vårbergstoppen kommer han den 13 juni klockan 11 och till Bredäng den 18 juni klockan 11. I släptåg har Manne sin latmask till son, Olle, och sin tuffa clowndotter Maria.

Marionetteatern turnerar med sina dockor.   Foto: Petra Hellberg

Både barn och vuxna brukar uppskatta Manne. Detsamma kan sägas om Marionetteatern, som fyller 60 år 2018 och firar med ”Möt dockorna i parken”. Den 2 augusti  3 augusti (kl 13 och 15, båda dagarna) finns både handdockor, skuggspelsfigurer, marionetter och stavdockor att se på Skärholmstorget, och en dockspelare  visar en del av sina hemligheter.

Till Vintervikens trädgårdscafé kommer dockorna den 4 augusti kl 11 och kl 13. Även Aspuddsparken får besök av dem (den 14 augusti klockan 11 och 13), liksom parkleken Lugnet i Västertorp (den 15 augusti klockan 13 och 15).

Anna Sise spelar kungadottern Pamina i Lilla Trollflöjten.   Foto: Markus Gårder

Sist men inte minst blir det en fri tolkning av Mozarts Trollflöjten. I Emma Sandanams och Mette Herlitzs ”Lilla Trolflöjten” är barnet i fokus. Frågan är om den kavata kungadottern Pamina ska förlåta föräldrarna (Nattens drottning och Sarastro), för det eviga krig de utkämpar.  Föreställningen ges den 3 och 4 augusti kl 19 på Hägerstensåsens amfiteater.