Nu och förr. En ny stabil brygga är på plats vid Sjöhistoriska museet. Foto: Privat

Fritt fram för bad vid Sjöhistoriska

Den populära badbryggan vid Sjöhistoriska museet klarade inte av tyngden från badarna och burades in med stängsel tidigt i juni i år. Nu har en ny brygga installerats där det är fritt fram att svalka sig.

  • Publicerad 11:01, 26 jul 2018

Många stockholmare upprördes i början av juni när bryggan, som tillhör Sjöhistoriska museet och egentligen inte är någon allmän badplats, bommades igen med stängsel.

"Bryggan har aldrig varit allmän men har legat där så länge att man tror det. Vi provade tidigare att dra in landfästet men folk hoppade i och vadade ut. Jag gillar öppna bryggor men när man sett att den nästan sjunker och är ansvarig så går det inte längre", skrev museichefen Hans-Lennart Ohlsson i ett mejl till StockholmDirekt då. Han öppnade dock för att öppna för bad om man skulle hitta pengar till en ny stabilare brygga.

Populär badbrygga har burats in

Nu har läget ljusnat betänkligt då en generös donation från Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum gjort det möjligt att köpa in en ny betongbrygga som klarar att bära upp större mängder personer än den gamla. Den har precis kommit på plats.

– Det är en sjuhelsikes brygga faktiskt och det badar en massa folk där just nu. Vi har även fått en finfin badstege, så det är kul, säger Hans-Lennart Ohlsson.

Bryggan är dock, precis som den gamla, egentligen avsedd för museets seglarskola och när den har verksamhet får badarna helt enkelt maka på sig.

– Det får man helt enkelt respektera, säger Hans-Lennart Ohlsson.