Bollplan. ”De hjälps åt att få en plan” säger Ida Hellström. Foto: Johannes Liljeson

Fritidsklubb kämpar för en bollplan

Parkhemsgårdens fritidsklubb i Tullinge hoppas på att få en konstgräsplan utanför gården. – Det skulle vara jättekul om man skulle kunna vara både ute och inne, säger Fanny som går i årskurs 4 och ofta besöker fritidsklubben.

  • Publicerad 16:54, 6 feb 2015

Det är eftermiddag och skolan är slut för dagen. Mellanstadieelever strömmar in genom dörren till Parkhemsgårdens fritidsklubb i Tullinge för att vara med på dagens fritidsaktiviteter. Att spela sällskapsspel och pingis är populärt, berättar fritidsledaren Ida Hellström.

– Men vi vill även uppmuntra barnen att vara ute och sporta. Det är många sportintresserade ungdomar som kommer hit så det vore kul om de kunde få sporta här. Vi har ju pingisen, men annars blir det mycket stillasittande, säger hon.

Behöver bygglov

Under flera år har ungdomarna på fritidsklubben velat få till en bollplan i anslutning till gården. Utanför fönstret finns en tom yta där de tänker att planen ska ligga. Men de behöver bygglov för att sätta upp ett staket kring planen. Staketet ska skydda mot den trafikerade vägen intill gården.

– Vi vill helst ha konstgräs också, säger Fanny.

Medborgarförslag

I höstas skrev hon och ungdomar från gården ett medborgarförslag som de skickade till Botkyrka kommun. Men de har inte fått någon återkoppling, berättar Ida Hellström.

– Vi hoppas att det är fler som tycker att det här är lika viktigt som vi, säger hon.

Nu har Tullingepartiet skrivit en motion för att Botkyrka kommun ska arbeta fram en layout och ett kostnadsförslag för att anlägga en bollplanen vid gården.

– Kanske är det enklare om ett politiskt parti driver frågan, säger Carl Widercrantz (TUP), politisk sekreterare.

Parkhemsgårdens fritidsklubb

Parkhemsgårdens eftermiddagsverksamhet för tio- till tolvåringar och fritidsgård för 12- till 16-åringar.

Besökare kan spela spel, åka på utflykter, pyssla, läsa, få hjälp med läxor och göra mycket annat.

Parkhemsgården drivs av ”Botkyrka vi unga” som är en ideell förening.

Visa merVisa mindre