I slutet av 2021 påbörjas arbetet med 120 nya bostäder intill Blackebergs torg. De ska stå där bland annat fritidsgården Café U och Blackebergs vårdcentral idag huserar. De befintliga byggnaderna kommer att rivas, och vårdcentralen får nya lokaler.

Samma gäller dock inte för fritidsgården som inte har funnits inplanerad i detaljplanen. Det har väckt kritik bland boende som velat ha kvar den.

https://www.mitti.se/nyheter/populara-fritidsgarden-i-blackeberg-rivs-om-ett-ar/lmtbq!7743125/

Den 21 oktober var detaljplanen uppe i kommunstyrelsen. Beskedet då blev att det finns en möjlighet för både fritidsgården och öppna förskolan att vara kvar i de nya lokalerna, med tanke på att det finns byggrätt för centrumverksamhet.

Inga nya lokaler än

Det är Bromma stadsdelsförvaltning som ansvarar för att hitta en ny lokal för Café U, som behöver lämna lokalerna den 30 juni 2021. Än vet man inte vart fritidsgården kan ta vägen, eller om den kan flytta in i de nya verksamhetslokalerna i Blackeberg.

– Vi letar tillfälliga eller permanenta lösningar och för dialog både med Primula (hyresvärden i Blackeberg, reds. anm.) men även andra fastighetsägare. Vi vill hålla alla dörrar öppna, men inget är bestämt än, säger Peter Dacke, avdelningschef på stadsdelsförvaltningen.