– I dessa tuffa tider gör vi allt för att bibehålla kontakten med unga i Sollentuna. Därför jobbar jag och fritidsledarna för att utveckla vår verksamhet. Vi jobbar för att ständigt följa restriktioner och vårt digitala arbete är en viktig lösning för ungdomar i Sollentuna, säger Jesper Lindau, enhetschef för fritidsgårdar och mobila fritidsledare.

Alla fritidsgårdar i Sollentuna kommun gick över till digital verksamhet i tisdags, den 24 november. I stället är det nu digital verksamhet som gäller och man har kontakt med ungdomarna via sociala medier, bland annat Instagramkontot fritidonlinesollentuna.

Den digitala fritidsgården ska vara bemannad måndag till fredag klockan 18.00–21.30. Det blir till exempel danskurser, quiz och chatt.

Mobila fritidsledare ute

Sollentunas Mobila fritidsledare kommer emellertid fortsatt att jobba utomhus med uppsökande verksamhet på kvällstid tisdag–lördag.

Fokus där är att fånga upp ungdomar som är ute, och att erbjuda hälsofrämjande aktiviteter utomhus så som ”walk and talk” eller idrottsaktiviteter.

Dessutom kommer fritidsledare från de ordinarie gårdarna ibland att finnas på vissa strategiska platser för att hjälpa och stötta ungdomar.