Nås digitalt. Onlineverksamhetens syfte är att aktivera alla kommunens ungdomar som nu inte kan besöka fritidsgården och som därför kanske sitter hemma utan något att göra. Foto: Most Photos

Fritidsgårdarna har stängt – blir digitala i stället

Fritidsgårdarna i Sollentuna har stängt sina lokaler tillfälligt för att minska risken för smittspridning. Nu ställer fritidsgårdarna och fritidsledarna om sin verksamhet till en digital fritidsgård för alla Sollentunas ungdomar.

  • Publicerad 05:15, 26 nov 2020

– I dessa tuffa tider gör vi allt för att bibehålla kontakten med unga i Sollentuna. Därför jobbar jag och fritidsledarna för att utveckla vår verksamhet. Vi jobbar för att ständigt följa restriktioner och vårt digitala arbete är en viktig lösning för ungdomar i Sollentuna, säger Jesper Lindau, enhetschef för fritidsgårdar och mobila fritidsledare.

Alla fritidsgårdar i Sollentuna kommun gick över till digital verksamhet i tisdags, den 24 november. I stället är det nu digital verksamhet som gäller och man har kontakt med ungdomarna via sociala medier, bland annat Instagramkontot fritidonlinesollentuna.

Den digitala fritidsgården ska vara bemannad måndag till fredag klockan 18.00–21.30. Det blir till exempel danskurser, quiz och chatt.

Mobila fritidsledare ute

Sollentunas Mobila fritidsledare kommer emellertid fortsatt att jobba utomhus med uppsökande verksamhet på kvällstid tisdag–lördag.

Fokus där är att fånga upp ungdomar som är ute, och att erbjuda hälsofrämjande aktiviteter utomhus så som ”walk and talk” eller idrottsaktiviteter.

Dessutom kommer fritidsledare från de ordinarie gårdarna ibland att finnas på vissa strategiska platser för att hjälpa och stötta ungdomar.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15

Tonåring sexofredande 7-årig pojke på fotbollsplan

Nyheter Dömd i tingsrätten: 60 dagsböter En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60...fredag 15/1 14:50