Frisersalongen i Jordbro sönderslagen – efter flera hot

Masihs och Wahids frisersalong i Jordbro centrum har vandaliserats. Det har skett efter att de under en tid pressats på pengar och fått motta flera hot. – Frisersalongen har blivit sönderslagen, säger Ola Österling på polisen.

  • Publicerad 11:28, 17 okt 2019

Artikeln har uppdaterats.

Den frisersalong som utsatts för utpressningsförsök och ett antal hot i Jordbro centrum har vandaliserats.

– En radiobil upptäckte detta klockan 10.27 i dag. Frisersalongen har blivit sönderslagen. Polisen är på plats och har skrivit en anmälan om skadegörelse, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Vad det verkar har samtliga rutor förstörts, cirka 25 stycken.

Frisören Wahid har precis nåtts av beskedet från polisen när Mitt i när honom på torsdagsförmiddagen.

– Alla rutor är sönderslagna, enligt polisen. Situationen blir bara värre. Vi kommer inte våga öppna butiken igen, säger Wahid på telefon till Mitt i.

Vad gör ni nu?

Under torsdagen täcktes rutorna över. Foto: Christian Lärk

– Vi har försökt få hjälp av Haninge kommun och centrumägaren att hitta en annan lokal. Vi hoppas att vi får hjälp i detta läge, säger han.

Wahid och Masih öppnade salongen igen i fredags, efter att man tvingats hålla den stängd i en månad.

Två personer dömdes nyligen för utpressningsförsök och hot mot salongen. När Wahid och Masih öppnade igen i fredags kom en annan man in och framförde ett nytt hot mot salongen.

Mannen greps av polisen, men släpptes helgen i brist på bevis. Salongen var även öppen på lördagen, men har varit stängd under måndagen och tisdagen.