Frihamnen har fått arbetarpoesi i gatukonstform

Ett infall av tristess? Stolthet över sitt jobb eller kanske bara arbetargatukonst. Någon har kilat in ett yrkesstolt budskap i staketet på Tegeluddsvägen.

  • Publicerad 15:16, 22 okt 2015

I Frihamnen samsas alla möjliga olika yrkesgrupper. Nu har någon velat uttrycka precis hur betydelsefullt hens jobb är genom att använda plastmuggar.

Stadsmuseet la ut en bild på konstverket på sin instagram.För tillfället sitter Stadsmuseet i närheten medan de bygger om museets ordinarie lokaler. Men det är ingen därifrån som står bakom konstverket. Eller?

– Nej det är inget vi har gjort, eller jag kan inte svära på det men jag har svårt att tro det. Men det vore väl i och för sig roligt om det var det, säger Sara Claeson, kommunikationschef på Stadsmuseet.

– Men det här är inte första gången jag ser något sådant här i frihamnen.

Mekonomen kan också strykas från efterlyst-listan.

– Nä vi har inte ens några sådana här muggar, berättar Mekonomen.

Eftersom plastmuggarna ofta används på olika typer av kontor så tror StockholmDirekt att det kan röra sig om en slipsprydd gatukonstnär. Eller kanske en modest miljöaktivist som föredrar återvinningsbara pappmuggar.

Det är inte heller första gången sådan här diskbänksrealism dykt upp i Frihamnen. I bildspelet ovan kan du se ett ytterst vardagligt hus som också fått besök. Kanske är de samma konstnär?