Den 25 september öppnar anmälningarna till Arena Run. Foto: Läsarbild Arena Run

Friends Arena: Där de bästa tävlar – och du?

För fjärde året i rad arrangeras Arena Run, ett hinderbanelopp, i Friends Arena. Och efter succén i våras kommer publiken återigen följa loppen från närmaste möjliga plats – på innerplan.

  • Publicerad 12:44, 25 sep 2018

Arena Run arrangerades för första gången i februari 2016. Nästa år, den 9 februari 2019, är det dags igen. Men redan nu öppnar anmälningarna till tävlingen som går runt i hela Friends Arena.

Hinderbanetävlingen vänder sig till både nybörjare, motionärer och familjer. Huvudloppet är fem kilometer långt och innehåller över 20 hinder och sex våningar, inklusive trappor, barplan, garage, arenakorridorer, läktare och innerplan som är uppdelad i fyra zoner.

Passar alla

Hinderna är designade så att alla deltagare ska kunna ta sig över, under och igenom utan att mötas av el, vatten eller att tvingas bära sin egen vikt

– Att se Arena Run växa och dra till sig mer och mer människor har varit både spännande och kul, speciellt alla barnfamiljer som vill köra loppet. Det betyder extra mycket för oss då vi verkligen kan känna igen oss i den världen. Att få barn att engagera sina föräldrar och åt andra hållet är vackert att se. Är det något vi behöver idag så är det lite tid bort från skärmar och där vi gör något spännande tillsammans som dessutom är lite av en utmaning, skriver delarrangören Michaela Fröstad Askegren i ett pressmeddelande.

Arena Run 2019 äger rum den 9 februari i Friends Arena.