Konst. Frida Erlandsson ställer ut sina tavlor på Herrängens gård till 31 oktober. Foto: Stina Erlandsson

Frida visar upp sina akrylmålningar

Oktober ut finns 20-åriga Frida Erlandssons akrylmålningar att se på Herrängens gård. Det är hennes första stora utställning. "Det känns så speciellt att se min konst på väggarna", säger hon.

  • Publicerad 15:15, 15 okt 2021

Känslor är det jag inspireras mest av

Frida Erlandsson är 20 år och bor i Långbroparken i Älvsjö. Nu finns hennes akrylmålningar att se i en konstutställning i röda flygeln på Herrängens gård.

– Jag har målat sedan jag var liten. När jag fick min första akrylfärg var jag kanske åtta eller tio år. Men det är först nu som jag tänkt att jag faktiskt kanske kan sälja mina tavlor, säger hon.

Hennes tavlor speglar flera olika typer av känslor.

– Jag hörde av folk på vernissagen att det är mycket ångest i tavlorna, men inte bara, det är positivt också. Känslor är det jag inspireras mest av.

"En ganska häftig känsla"

Alla tavlor i utställningen har hon målat under året som gått. Utställningen pågår till 31 oktober och invigdes med en vernissage härom veckan.

– Det kändes så kul att det bara var min konst på väggarna. Det var en ganska häftig känsla att det här är någonting som jag har gjort. Det var jättekul att se när folk gick runt och tittade på tavlorna och tolkade dem på olika sätt.

Alla tavlor i utställningen är målade under året som gått.

– Jag målar på min balkong. Jag har suttit där hela våren och sommaren och gör det fortfarande. Jag har ingen ateljé eller så, men det kanske kommer i framtiden.

Tavlorna finns även att se på Fridas instagramkonto @fegalleri