Justitiekanslern. Här, på Birger Jarls torg på Riddarholmen, håller myndigheten till. Foto: Mostphotos

Friad från mordförsök kräver ersättning för lidande

En Helenelundsbo som tidigare var misstänkt för mordförsök begär ersättning för lidande ”vid frihetsberövanden och andra tvångsåtgärder”.

  • Publicerad 05:40, 8 jun 2021

Mannen som är i 20-årsåldern anhölls och häktades misstänkt för mordförsök i mitten av maj i fjol, men i huvudförhandlingen i tingsrätten en månad senare dömdes han endast för försök till stöld och ringa narkotikabrott – medan åtalet om mordförsök ogillades.

Åklagaren överklagade, men hovrätten fastställde tingsrättens dom i början av maj.

Vill ha ersättning

Nu vänder sig mannen från Helenelund till Justitiekanslern och yrkar, enligt lagen om ersättning vid frihetsberövanden och andra tvångsåtgärder, på att få ersättning för lidande enligt praxis och för ombudskostnader på 1 781 kronor.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

En person knivhöggs i Edsberg

Nyheter Ännu ingen misstänkt gripen En person fördes med ambulans till sjukhus med skador i ena armen efter att ha blivit knivhuggen på Skyttevägen i Edsberg vid 22.30-tiden på onsdagskvällen.torsdag 24/6 15:57

Minskad smittspridning – men Tegnell varnar för midsommarfester

Nyheter Andra veckan i rad med under tio nya fall i Sollentuna Folkhälsomyndighetens senaste statistik visar att endast nio Sollentunabor konstaterades smittade av covid-19 under vecka 24. Exakt lika många som veckan före – och en rejäl skillnad mot för bara...torsdag 24/6 15:19