Nu lämnar Roberth Björknesjö sitt uppdrag som tränare i IK Frej. Foto: Läsarbild Jenny Rydberg

Frejs tränare Björknesjö återvänder till BP

Roberth Björknesjö lämnar IK Frej efter drygt ett år. Nu blir han tränare i Brommapojkarna igen.

  • Publicerad 13:37, 7 sep 2018

Under fredagsförmiddag blev det klart att Roberth Björknesjö lämnar sitt tränaruppdrag i Superettanlaget IK Frej. Han tar nu över tränarrollen i Brommapojkarna efter den sparkade tränaren Luis Pimenta.

Roberth Björknesjö kom från Brommpapojkarna för ett år sedan där han då var sportchef. Men han längtade efter tränarrollen nere på fotbollsplanen, vilket han nu har fått göra.

– Robban har varit oerhört uppskattad och stått för en jättebra insats i Frej. Även om det här kom som en överraskning till en början har jag full förståelse för hans beslut när man ser vad BP kan erbjuda honom, säger IK Frejs ordförande Märta Rydbeck.

Oklart vem som tar över

Björknesjö leder laget till och med söndag kväll och bortamatchen i Superettan mot Norrby. Vad som händer efter det är inte klart.

– Nu jobbar vi stenhårt för att hitta den bästa lösningen både på kort och lång sikt. Assisterande tränaren Mathias Eriksson har varit i klubben länge och får stå för kontinuitet och trygghet från och med söndag, säger Märta Rydbeck.

IK Frej har ett samarbete med både Hammarby och Djurgården samt med flera klubbar i närområdet. Men IK Frej kommer inte att förhasta sig i jakten på en tränare, de vill hitta en person som passar in i klubbens värderingar och ambitioner.

– Den sportsliga målsättningen står kvar – att vi ska vara kvar i Superettan och att vi siktar uppåt när ekonomi och spelarmaterial tillåter det, säger ordföranden.