Cindy med mums mums. Godsakerna levererades coronasäkert styckförpackade till IVA-personalen på Karolinska sjukhuset. Foto: Solom

Frejas café bakar godsaker till hjältarna på IVA

På några av Soloms dagliga verksamheter inom LSS har man i veckan bakat och målat för att visa sitt stöd för den just nu hårt pressade personalen på IVA. – Jag har bakat 145 mums mums, säger Cindy Johansson från Frejas Café.

  • Publicerad 14:54, 27 nov 2020

Med hjälp av deltagare från Norrhusets dagliga verksamhet gick leveransen i dag till Karolinska sjukhuset där Madeleine af Klint och Amelie Fernström med glädje tog emot gåvorna.

Överlämningen. Kjell Nymark och Jan-Erik Björkkvist från Solom lämnar mums mums och tavlor till Madeleine af Klint och Amelie Fernström på KS. Foto: Solom

– Det här är vårt sätt att visa uppskattning för hjältarna på Karolinska. Initiativet kommer från en av våra deltagare som tyckte att även Solom måste göra något för IVA-personalen, säger Erica Rekola, verksamhetschef på Sollentuna kommuns vård- och omsorgsbolag AB Solom.

Covidvänligt förpackade

Det är Frejas café i Tureberg som förser IVA-personalen med godsaker som de själva har tillverkat. Kafét är stängt för allmänheten på grund av pandemin men cateringverksamheten är fortfarande igång. Funderingarna över vad som skulle bakas har varit många men valet föll till slut på en favorit.

– Jag har bakat 145 mums mums. Jag var nyfiken på att baka egna. Jag hoppas att IVA-personalen kommer att gilla dem, säger Cindy Johansson på Frejas Café.

För att uppfylla kraven på hygien är alla bakverk även covidvänligt förpackade en och en i påsar.

"Vi vill visa att vi bryr oss"

På Kulturverkstan arbetar deltagarna med musik, konst och skapande i ateljé. De har skapat tavlor som skänks till Karolinska sjukhuset med förhoppning om att kunna glädja både personal och patienter.

– Jag har ritat, klippt ut och klistrat på så som jag tycker är fint. De gör ett sånt jättebra jobb, vi vill visa att vi bryr oss, säger Carina Johansson som är en av deltagarna som har engagerat sig i projektet.

Skapar konst. Carina Johansson och Nardos Tecle på Kulturverkstan. Foto: Solom

Nardos Tecle har också skapat en tavla till Karolinska. Den är gjord i blandteknik där återvunnet material har byggts på i olika lager med färg och form.

– Det är en fri tolkning av vattenväxter och näckrosor. Jag hoppas att personalen på IVA snart får det bättre och mindre stressigt, säger Nardos Tecle.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15

Tonåring sexofredande 7-årig pojke på fotbollsplan

Nyheter Dömd i tingsrätten: 60 dagsböter En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60...fredag 15/1 14:50