Med hjälp av deltagare från Norrhusets dagliga verksamhet gick leveransen i dag till Karolinska sjukhuset där Madeleine af Klint och Amelie Fernström med glädje tog emot gåvorna.

– Det här är vårt sätt att visa uppskattning för hjältarna på Karolinska. Initiativet kommer från en av våra deltagare som tyckte att även Solom måste göra något för IVA-personalen, säger Erica Rekola, verksamhetschef på Sollentuna kommuns vård- och omsorgsbolag AB Solom.

Covidvänligt förpackade

Det är Frejas café i Tureberg som förser IVA-personalen med godsaker som de själva har tillverkat. Kafét är stängt för allmänheten på grund av pandemin men cateringverksamheten är fortfarande igång. Funderingarna över vad som skulle bakas har varit många men valet föll till slut på en favorit.

– Jag har bakat 145 mums mums. Jag var nyfiken på att baka egna. Jag hoppas att IVA-personalen kommer att gilla dem, säger Cindy Johansson på Frejas Café.

För att uppfylla kraven på hygien är alla bakverk även covidvänligt förpackade en och en i påsar.

"Vi vill visa att vi bryr oss"

På Kulturverkstan arbetar deltagarna med musik, konst och skapande i ateljé. De har skapat tavlor som skänks till Karolinska sjukhuset med förhoppning om att kunna glädja både personal och patienter.

– Jag har ritat, klippt ut och klistrat på så som jag tycker är fint. De gör ett sånt jättebra jobb, vi vill visa att vi bryr oss, säger Carina Johansson som är en av deltagarna som har engagerat sig i projektet.

Nardos Tecle har också skapat en tavla till Karolinska. Den är gjord i blandteknik där återvunnet material har byggts på i olika lager med färg och form.

– Det är en fri tolkning av vattenväxter och näckrosor. Jag hoppas att personalen på IVA snart får det bättre och mindre stressigt, säger Nardos Tecle.