Frej Täby gör sin tredje säsong i Superettan, och kämpar för att få göra sin fjärde 2018. Foto: Läsarbild Jenny Rydberg

Frej Täby har bra koll på kvalmotståndarna

Efter en stark höst har IK Frej Täby chansen att rädda nytt kontrakt i Superettan via kval. Akropolis IF, tvåa i norrettan väntar i ett dubbelmöte – borta på onsdag och sedan hemma på Vikingavallen på lördag.

  • Publicerad 09:24, 6 nov 2017

– Vi har bra koll på Akropolis. Jag har sett dem en hel del på i datorn, men även live fem gånger. Jag gick all in på att vi skulle kvala, och det lutade tidigt åt att vi i så fall skulle få möta Akropolis, säger Frej Täbys tränare Roberth Björknesjö.

Och vad kan du säga om dem?

– De har gjort en jättebra säsong, framför allt offensivivt då de har gjort över 60 mål på 26 matcher. De har många spelare som är snabba och skickliga.

Roberth Björknesjö tog över Frej Täby i början av juli då tidigare managern Bartosz Grzelak gick till AIK. Då låg Frej Täby på nedflyttningsplats, men laget har lyckats resa sig och plocka så pass många trepoängare att det räckte till en kvalplats.

Ordinarie vilades

– Vi satte som första mål att nå kval. Nu var det klart redan inför sista omgången, väldigt skönt. Alla har gjort ett jättebra jobb, säger Roberth Björknesjö.

I sista omgången i lördags vilade flera normalt ordinarie spelare då Frej Täby föll med 1–3 borta mot Falkenbergs FF.

– Nu är ju nästa mål att klara kvalet, då var det lika bra att spelarna fick ladda batterierna inför det.

”Inga skador, inga skavanker”

Frej Täby hade en hel del skadebekymmer i våras, men inför matcherna mot Akropolis är läget ljusare.

– Ja, ingen har ringt sig sjuk i dag i alla fall, säger Robert Björknesjö på måndagsmorgonen. Det betyder att vi har 24 spelare i drift, inga skador och inga skavanker.

Hemmamatch på lördag

Första kvalmatchen spelas på Spånga IP klockan 19 på onsdag. Den andra, som spelas på Vikingavallen, startar klockan 13 på lördag.

Frej Täby gick upp i Superettan 2014. Första året, 2015, räddade man nytt kontrakt via kval – även då stod Akropolis IF för motståndet.