Fredrik Jurdell slutar som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta, efter knappt två år. Foto: Mimmi Epstein

Fredrik Jurdell slutar som stadsdelsdirektör

Spånga-Tenstas stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell slutar. Han ersätts av Toni Mellblom, närmast från socialtjänsten i Hägersten-Älvsjö, där han varit avdelningschef.

  • Publicerad 12:21, 22 sep 2020

I slutet av 2018 fick Fredrik Jurdell uppdraget som stadsdelsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Nu står det klart att han måste lämna uppdraget, efter knappa två år.

– Det har inte varit någon dramatik, utan det är så det fungerar helt enkelt; ibland bedöms man passa bättre någon annanstans. Men det är däremot inte så att jag sökt en annan tjänst. Jag hade gärna varit kvar i Spånga-Tensta, säger han.

"Kommer göra mer nytta där"

Fredrik Jurdell kommer istället att gå till socialförvaltningen i Stockholms stad, där han blir ny socialdirektör. Han har en bakgrund inom socialförvaltningen och bedömdes passa bra för jobbet.

– Det fanns en lucka, och staden tror att jag kommer göra mer nytta där. Jag har ju en lång och gedigen bakgrund inom socialtjänsten och med att arbeta centralt inom Stockholms stad, säger han.

Rent formellt träder förslaget om positionsbytet i kraft den 30 september, och sedan sker skiftet den 15 oktober. För Fredrik Jurdell kom beskedet plötsligt.

– Jag fick reda på det här för bara någon vecka sedan, men det är så det är, när beslut väl tagits går det fort, säger han.

Efterträds av Toni Mellblom

Fredrik Jurdell efterträds av Toni Mellblom, som närmast kommer från stadsdelen Hägersten-Älvsjö, där han varit avdelningschef för socialtjänsten. Mellblom har tidigare även arbetat som avdelningschef för familjeomsorgen i Spånga-Tensta.

– Jag känner mig trygg i att lämna över till Toni. Det är ett stort uppdrag, men jag tror att han kommer göra ett jättebra jobb.

Han minns sin tid i stadsdelen som utmanande men utvecklande.

– Jag kan konstatera att jag kom in i stadsdelen under en väldigt turbulent tid inom förvaltningen. Utifrån hur det var då är min känsla nu att vi gjort framsteg. Det har hänt mycket och kommer att hända ännu mer, bland annat med mycket ny bebyggelse som kommer utveckla stadsdelen, säger han och fortsätter:

– Vi har även haft ett tydligt politiskt uppdrag att arbeta med trygghetsfrågorna, och jag hoppas och tror att de goda resultaten i trygghetsmätningen visar att saker går åt rätt håll.