STÄNGER. Fred Taikon planerar att stänga lángosvagnen tisdagen den 10 november. Foto: Filip Magnusson

Fred stänger sin lángosvagn på Vällingby torg

Vällingby langos på Vällingby torg väntas hastigt stänga den 10 november. Man har inte fått till några samarbeten och Vällingbyborna har inte varit sugna på lángos, enligt Fred Taikon. – Vi vill ta in praktikanter, men skulle behövt mer hjälp, säger han.

  • Publicerad 13:19, 2 nov 2020

I våras beslutade mångsysslaren Fred Taikon att ställa sin rullande lángosvagn på Vällingby torg. Vagnen fick namnet Vällingby langos och har drivits av Fred och hans syster Ramona Melker genom en förening.

Syskonen har försökt att ta in tidigare långtidsarbetslösa som ska arbetsträna i verksamheten genom ett samarbete med staden. Men samarbetena har inte kommit igång och nu talar allt för att vagnen stängs om två veckor. De ekonomiska förlusterna blir för stora, enligt Fred.

LÄMNAR TORGET. Ramona Melker och Alicia Kqik inne i lángsovagnen. Nu pekar allt på att de lämnar 10 november. Foto: Filip Magnusson

– Vi har inte fått något stöd från stadsdelen och inte kunnat ordna en egen toalett åt praktikanterna, vilket är ett krav. Dessutom har lángosförsäljningen gått dåligt. Om det inte händer något drastiskt stänger vi den 10 november. Flera ringer och tycker det är jättetråkigt, men så är det, säger Fred Taikon.

Annika Rosbring på arbetsmarknadsförvaltningen säger till Mitt i att man på grund av lagar och regelverk inte alltid har möjligt att stötta enskilda initiativ, men uppmanar föreningen bakom lángos-vagnen att söka föreningsbidrag.

Fred Taikon driver även hårstudio men ska i stället börja laga och tvätta mattor i Vällingby fram tills i april. Då planerar han och Ramona att göra ett nytt försök med lángosvagnen.