Björn Frantzén öppnar brasserie i gamla biograf Astoria. Foto: Krogtestarna

Frantzén öppnar i Astorias gamla biosalong

Stjärnkrögaren ska öppna ett brasserie med generösa öppettider på Nybrogatan. – Detta är en restaurang som vi planerat länge, vi har bara inte hittat rätt lokal att förverkliga projektet i förrän nu, säger Björn Frantzén,

  • Publicerad 11:54, 15 okt 2018

Den kontroversiella renoveringen och ombyggnaden av Astorihuset och dess flygel går vidare vid Nybrogatan.

Nu avslöjar fastighetsägaren Humlegården att ingen mindre än stjärnkrögaren Björn Frantzén öppnar krog i Astoriahuset ut mot Nybrogatan.

– Vi är oerhört stolta över att Humlegården valt oss som restauratör till lokalerna där anrika Astoriabiografen tidigare låg. Detta är en restaurang som vi planerat länge, vi har bara inte hittat rätt lokal att förverkliga projektet i förrän nu, säger Björn Frantzén i ett pressmeddelande.

Generösa öppettider

Björn Frantzén blev tidigare i år förste svenska krögare att tilldelas tre stjärnor av Michelin (Frantzén på Klara Norra kyrkogata 26).

I den gamla bion på Östermalm öppnar han en restaurang som han själv säger kommer att ”präglas av tillgänglighet och umgänge och luta åt ett livfullt, internationellt brasserie med generösa öppettider.”

Krogen blir 1 200 kvadratmeter och ombyggnaden/restaureringen av Astorihuset väntas vara klar 2020. Då flyttar krogen också in.