Täbypolisens lokal. Foto: Läsarbild Privat

Fransk turist försvann i Mörby – Täbypolisen söker brett

Under tisdagskvällen försvann en 18-årig turist vid Mörby centrum. Täbypolisen har gått ut med en efterlysning på sin Facebooksida.

  • Publicerad 11:10, 18 sep 2019

Täbypolisen söker efter en 18-årig fransk turist som under tisdagen försvann från Mörby Centrum. Den 18-årige pojken talar endast franska och är i Sverige på tillfälligt besök med sin familj.

Enligt polisen ska ha 18-åringen senast ha synts till i Roslags Näsby.

Den försvunna pojken har glasögon, brunt kortklippt hår och brunt kort skägg. Han är ungefär 170 centimeter lång och väger ungefär 85 kg.

Vid tiden han försvann bar han en grå tjock tröja med knappar och grå/blå pösiga byxor enligt polisen.

Undviker gärna folk

Polisen drog igång en sökinsats med hund, helikopter och patruller under tisdagen och fortsätter sökandet under onsdagen. Information om försvinnandet har gått ut till lokaltrafiken och taxi.

– Vi fortsätter att söka efter honom men det är ganska svårt i just den här typen av geografi. Det är ett stort sökområde, mycket trafik och personer i omlopp, säger Per Åkermark som är operativ chef för Täbypolisen.

Polisen håller kontakt med föräldrarna och polisen misstänker inte att något brott ligger bakom försvinnandet.

– Föräldrarna är oroliga men han har försvunnit vid tidigare tillfällen men då har han tidigare hittats i närheten. Har har inte pengar eller mobil på sig och undviker folk, säger Per Åkermark.

– Är det så att man träffar på honom kan man med fördel söka upp honom och prata lugnt samt ringa 112.