Brottningslegendaren Frank Andersson blev 62 år gammal. Foto: Stefan Källstigen

”Frank var en stor förebild”

Brottarlegendaren Frank Andersson har avlidit på grund av komplikationer efter en hjärtoperation. – Det är tragiskt. Frank var en stor förebild, säger dubble världsmästaren Ara Abrahamian.

  • Publicerad 11:41, 10 sep 2018

Man kan gott säga att Frank Andersson var folkkär, inte bara för sin långa meritlista med bland annat tre VM-guld i brottning.

Han syntes i många olika sammanhang och bjöd på en del rubriker med sina ibland mustiga kommentarer om det ena och det andra.

Efter brottningskarriären syntes han i tv-program som ”Mästarnas mästare”, ”Fångarna på fortet” och ”Let’s dance”.

Flyttade runt i Stockholm

Fram tills för några år sedan bodde Frank Andersson i Trollbäcken i Tyresö. Efter en skilsmässa flyttade han till Årsta och senare till Kärrtorp.

Igår söndag avled 62-årige Frank Andersson i sviterna efter en hjärtoperation.

Ara Abrahamian minns

–Det är tragiskt. Frank var en stor förebild både för idrotten i stort och i brottning, säger Ara Abrahamian som själv har två VM-guld och idag är ordförande i söderortsklubben Spårvägens BK där Frank Andersson brottades under flera år.

Ara Abrahamian säger att Frank Andersson var en stor förebild.

– När både jag och Frank för några år sedan var med i ”Fångarna på fortet” minns jag att han hade problem med hjärtklappning, säger Abrahamian.

”Otroligt ödmjuk och snäll”

Harri Ojala är gammal lagkamrat till Frank Andersson i Spårvägen, och numera ordförande i Stockholms brottningsförbund.

– Dödsbudet kom lite som en chock även om jag visste att han hade problem med hjärtat. Framför allt minns jag Frank som en otroligt ödmjuk och snäll kille.