Mutthita och Jörgen Bergstedt‎ är glada över Tibblebornas mottagande. Foto: Åsa Sommarström

Från Thailand till Tibble torg

Har du också sett den blinkande vagnen bakom vårdcentralen vid Tibble torg? Mitt i hälsade på hos kommunens thailändska kulinariska nytillskott.

  • Publicerad 05:13, 27 mar 2020

Ovanpå en matvagn strax bakom den nya vårdcentralen vid Tibble torg sitter Jörgen Bergstedt och skruvar fast en grön skylt.

Phad Thai Takeaway, står det med stora bokstäver.

– Det är ju en släpvagn men vi tänkte stanna här tillsvidare, vi trivs så bra, säger Jörgen Bergstedt, som är ena halvan av den nya snabbmatsduon i Tibble.

Sedan slutet av januari driver han vagnen tillsammans med sin fru Mutthita Bergstedt‎.

Mutthita Bergstedt‎ preppar allt för inför dagens service. Foto: Åsa Sommarström

Snart dags för lunch

I takt med att ljusslingor i olika former blinkar skruvar Jörgen i skruvar uppe på taket.

Mutthita är inne i vagnen och förbereder det sista innan det är dags att öppna luckan för dagens lunch.

– Det var en kund som ringde tillbaka och sa med ganska hård ton, ”Ja det är jag som beställde mat av er förut”, vi tänkte ju direkt, ojdå, vad har vi gjort nu…. Men då sa personen på andra sidan att maten var det godaste han hade ätit, och då visste jag inte riktigt vad jag skulle svara, men det känns såklart jättekul, berättar Jörgen.

Luckan är uppe – nu saknas bara kunderna. Foto: Åsa Sommarström

Luckan öppnas

Mutthita kommer ut under den gråa Tibblehimlen.

– Många är väldigt glada att de slipper åka in till Kungsängens centrum, det fanns ju inte så mycket matställen här innan, säger ‎Mutthita Bergstedt‎.

Bålstabor med rätt att utfodra utsvultna Upplands-Brobor. Foto: Åsa Sommarström

Mat och musik får samma uppmärksamhet

Jörgen berättar att han delar tiden mellan Tibble torg och sin musikstudio inne i stan. Paret som nu lagar thaimat till Upplands-Broborna bor vanligtvis i Bålsta. Det var också där de fick inspirationen till att våga bege sig ut på Blocket och klicka hem en alldeles egen vagn.

I Bålsta driver nämligen ‎Mutthitas syster en vagn med Thaimat.

Pad thai blir till. Foto: Åsa Sommarström

Hur har ni påverkats av coronaviruset?

– Vi har inte påverkats så mycket, mer än att vi ser att kunderna kommer lite mer spritt över dagen, det är väl särskilt för att många arbetar hemma. Det är ju ett säkert sätt att leverera mat som vi gör, så det känns tur att vi valde som vi gjorde. Det känns som att hämtmat är inne i dessa tider, konstaterar Jörgen.

Om Upplands-Bro vore en thailändsk maträtt, vilken skulle det vara?

– Det är svårt, men det står ju mellan curry, wok eller Padthaien då…. Men jag skulle säga Pad thai ändå, säger Jörgen Bergstedt samtidigt som han morsar på dagens första lunchgäster.


 

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38