Kollegor. Gabi Bekil och Ayoub Wassef har jobbat tolv år ihop. "Ayoub är min högra hand", säger Gabi, som äger nyöppnade restaurangen på Barsbro torg ihop med Tuna Ayhan. Foto: Mikael Andersson

Från soprum till sushirestaurang i Barkarby

I somras var det ett soprum utan fönster – nu har en restaurang med glasväggar öppnat i lokalen på Barsbro torg i Barkarby.

  • Publicerad 16:39, 26 mar 2019

När Gabi Bekil kom till den lokal på Barsbro torg där restaurangen Cantina Raw nu huserar förra året fanns det inga fönster, förutom det runda på dörren in till lokalen – som då var ett grovsoprum.

Det var barndomskompisen Tuna Ayhan, som sedan några år tillbaka driver Barkarby barbers på torget, som hade lockat dit honom med att han hittat en lokal för en restaurang.

– Jag satte mig i bilen och kom hit, och hade aldrig varit här förut. När jag öppnade dörren fanns det bara en massa gamla sopkärl, inget rinnande vatten. Jag kände bara "men sluta, vad ska vi göra här", säger Gabi Bekil och skrattar.

Gammal i sushi-gemet

Men efter en rejäl renovering kunde restaurangen slå upp portarna förra veckan. Det gamla soprummet är ett minne blott och och det fönsterlösa rummet har fått stora glasväggar. På menyn finns sushi och asiatisk streetfood som bowls.

Gabi Bekil drev tidigare en restaurang med samma namn på Nytorget på Södermalm och har jobbat med sushi sedan unga dagar.

– Jag har drivit flera restauranger men alltid inne i stan, särskilt när jag var yngre gillade jag pulsen som finns där. Men folk är glada för att vi flyttat till orten nu, det har kommit folk ända från Södertälje, säger han.