Drevviken glittrar utanför fönstren. I en vagn slumrar Vero, sju månader. Bakom en latte i fåtöljen intill sitter mamma Mia Falk, 36, och sätter skeden i en bit citronpaj.

– Väldigt gott! Jag tycker det är skönt att komma hit och att här finns plats att ta med vagnen in.

Hon beställde fikan via mobilen. Det uppmanas alla gäster att göra.

– Men har du ingen telefon så kan den som tar upp beställningen använda våra telefoner, säger Martin Johansson.

”Oerhörd potential”

När coronaviruset stoppade Martin Johanssons cateringjobb öppnade han lunchrestaurangen Nice Valley i sin trädgård på Karin Larssons väg. Från hans vedeldade grill fick kunderna ta med sig maten hem eller äta ute i det fria.

Sedan mitten av september kan han även erbjuda sittplatser. Nu har restaurangen nämligen letat sig in i drottning Kristinas gamla jaktmarker – till Kristinahuset från 1686 – i Stora Sköndal.

– Det här ju en riktig restaurang med en oerhörd potential. Att sitta här och äta är ju en större upplevelse, säger Martin Johansson.

Bokar 100-årskalas

På en av väggarna låter konstnären Frida Stensmar, 35, pensenl dansa i grått och vitt bland löv och grenar. Arbetsnamnet är ”Under eken”.

– Jag vill skapa en ateljékänsla och att gästerna ska kunna se hur verket växer fram, säger Martin Johansson.

Jan Lindqvist, 78, lyfter upp taxen Asta i famnen och bokar ett 100-årskalas för 20 personer i riskzon. Sällskapet får tillåtelse att använda både konferensrummet och barnens lekrum för att kunna hålla avstånd.

– Fantastiskt! Vi är jätteglada att Martin har kommit hit, säger Jan Lindqvist.

Martin Johansson planerar att även ha kvällsöppet inom kort.

– Vi väntar fortfarande på alkoholtillstånd men jag hoppas att vi kan öppna torsdagar och fredagar i oktober eller november, säger Martin Johansson.

Han är tacksam över stödet han fått från Sköndalsborna.

– Det är många som har stöttat och peppat mig. Och en restaurang i Sköndal ligger i tiden nu när folk inte åker in till stan lika mycket, säger Martin Johansson.