Första mars slog Sneakerstvätten upp portarna på Hornsgatan. De specialiserar sig på att göra rent och vårda gympaskor.

– Liknande butiker finns i London, Jakarta och Los Angeles, men inget i den här delen av världen, sade ägaren Jens Wallin till Mitt i då.

Det var sant då. Inte nu. Första april drog Shoedilla igång sin verksamhet på Bergsundsgatan, några minuters promenad bort. Deras affärsidé? Göra rent och vårda gympaskor.

– Jag fick reda på att Sneakerstvätten skulle öppna någon vecka innan, på Instagram. Men det känns kul, ju fler som vill jobba med hållbarhet desto bättre, säger Henok Hayle, grundare av Shoedilla.

– Sedan vet jag inte om det är bra eller dåligt att vi är i samma stadsdel, men jag tror inte vi kommer störa varandras verksamheter.

https://www.mitti.se/nyheter/de-ska-fa-stockholmarnas-sneakers-att-glansa/repuce!hY@DUxLffN@gtWDUUe@rA/

"Fler rena sneakers är aldrig fel"

Det Shoedilla vill göra, förutom att tvätta skor, är att skapa ett varumärke som speglar hela den livsstil som vuxit fram runt sneakers.

– Det känns otroligt kul att erbjuda något som är nytt i Sverige. Eller vara en av de första som gör det, i alla fall, säger Henok Hayle.

Sneakerstvättens Jens Wallin hade koll på att det var ett till, liknande ställe på gång i Hornstull. Likt Henok Hayle är han inte orolig över konkurrensen.

– Han var inne och tvättade ett par skor hos oss, han kanske spionerade? Nej, jag tycker bara det är kul att vi blir fler, säger Jens Wallin.

– Det finns nog plats för oss båda. Fler rena sneakers åt folk är aldrig fel.