I mars förra året försattes det anrika konditoriet Sturekatten i konkurs. Konditoriet hade då huserat i det gamla 1700-talshuset på Riddargatan sedan 1960-talet, och innan dess var det beläget på en annan adress på samma gata.

Nyheten slog ner som en bomb i Kaféstockholm, och många kommentarer på sociala medier präglades av såväl nostalgi som sorg och saknad.

https://www.mitti.se/nyheter/sturekattens-mobler-auktioneras-ut/repuib!PAGzDZJh4TNe7djPVfRnNg/

Under lång tid var det ovisst vad som skulle hända med lokalerna, och många spekulerade i om de skulle vara fortsätta vara ett kafé.

Juni 2022 markerade dock början på en ny era på adressen. Då flyttade det svenska modemärket CDLP in. I deras sortiment finns olika typer av kalsonger, badbyxor, t-shirts och skjortor.

Det fanns en tanke bakom deras val av lokaler.

– I Paris har alla modehusen sin ateljé högst upp där det finns takfönster, och det finns stora fina takfönster här på Riddargatan, säger Joakim Larson, operativ chef på CDLP.

I lokalen, som utgör företagets huvudkontor, designas alla CDLP:s kläder. Och i digital tid är detta fortfarande ett hantverk, berättar Joakim.

– Ja, vi har saxar och måttband och klipper och klistrar. Det är i allra högsta grad ett kreativt arbete.

Har ni bevarat något av inredningen?

– Ja. Konkursförvaltaren hade sålt alla möbler på auktion, men vi har behållt allt annat i original. Med tanke på att hela Stockholm är nyrenoverat är de här lokalerna rätt så unika. De har en otrolig historia och en själ som vi värnar om.