Far och son. Nu öppnar familjeföretaget "Between buns" i Vasastan. Foto: Mimmi Epstein

Från foodtruck till ställe vid S:t Eriksplan

Paulo och Marcus Pires är restaurangägare, samt far och son. 2015 startade de en foodtruck med portugisisk mat. Men när det inte funkade blev det burgare. Nu slår de upp portarna på den "rätta sidan" av Sankt Eriksbron.

  • Publicerad 14:15, 26 feb 2021

Vi gillar att snacka med gästerna, det ska kännas familjärt.

På S:t Eriksgatan 67 har Marcus Pires och hans pappa Paulo jobbat sen de fick tillgång till lokalen i oktober. Det har varit mycket att fixa, och det mesta har de gjort från grunden.

– Vi har varit på jakt efter en lokal i den här trakten. Målet har hela tiden varit att ta oss från industriområdet i Handen, där vi hade ställe förut, och in till stan, säger Marcus Pires.

Från början, när de hade foodtrucken, försökte de med portugisisk mat, då de har rötter i Portugal. Men det gick inte riktigt hem.

– Det är synd men det är ofta så att folk blir "skrämda" när de inte känner igen en meny. Vi ville göra något som stack ut, något som inte redan fanns. Men det är svårt att presentera en ny matkultur, säger Paulo Pires, och sonen Marcus skjuter in:

– Vi började med fyra portugisiska rätter och en hamburgare. Burgaren stod för cirka 80 procent av våra intäkter, så vi fick sadla om.

Erfarenhet från branschen

Marcus har tidigare jobbat på Phil´s Burger och Paulo var restauranglärare vid Globen när de sa upp sig för att starta familjeföretag.

– Vi har länge snackat om att öppna något tillsammans. Det har varit en lång väg. Vi är en vanlig familj som inte har haft en massa kapital, vi har jobbat oss fram. Det har varit en del fallgropar, säger Paulo Pires, och fortsätter:

– Ibland är vi lite som ett gammalt par, det är klart att vi bråkar ibland men jag är ändå hans pappa och han min son.

Målet framöver är att de ska samarbeta med mikrobryggerier. Och göra en vegansk burgare. Men då ska det vara på deras sätt.

– Vi vill att veganer och vegetarianer ska känna sig välkomna men vi vill inte köra med till exempel plantbeef. Just nu har vi en halloumiburgare, säger Marcus Pires, som hoppas att deras ställe "Between buns" ska locka Vasastadsborna.

– Vi gillar att snacka med gästerna, det ska kännas familjärt.

Till en början kommer de ha öppet onsdag-söndag till 20.