Från dj på Finnstaskolan till Summerburst

På lördag tar 24-årige Marcus Hägg från Bro över scenen på Summerburst. Karriären började på Finnstaskolans klassresa, där han lottades som DJ. Nu har han spelningar i Europa och lever på musiken.

  • Publicerad 20:30, 15 jun 2018

– Jag är riktigt taggad. Det är hemmaplan och jag har massor av vänner med mig, säger Marcus Hägg.

Entouraget består bland annat av gamla barndomsvänner från Ekhammarskolan. Nu är han är mitt uppe i förberedelserna inför morgondagens gig på Summerburst – landets största festival för elektronisk dansmusik.

Världsstjärnor på plats

Den är tillbaka på Stadion i Stockholm och lockar världsstjärnor som Axwell, Sebastian Ingrosso och Benny Benassi.

– Det är den bästa listan någonstans, säger Marcus Hägg.

Hans egen karriär började på Finnstaskolan i Bro, där han lottades som dj under en klassresa.

Spelningar i Europa

Han fastnade för housemusiken, fortsatte träna hemma och började spela på nattklubbar inne i stan. Sedan dess har resan fortsatt ut i Europa med spelningar i Spanien, Prag och Riga.

– I början fick jag inspiration från de stora svenskarna inom genren, som Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Avicii. Det var väldigt tråkigt att han gick bort. Jobbmässigt stod vi varandra nära och spelade på samma festivaler. Han var en förebild för många.

Psykisk ohälsa i branschen

Marcus Hägg lyfter fram den psykiska ohälsan som finns inom branschen.

– Folk ser bara det glamourösa. Men bakom kulisserna är det hårt arbete och mycket folk runtomkring som är beroende av dig. Många timmar läggs ner och det görs stora investeringar.

Han har precis gett ut den egna singeln ”City lights” på produktionsbolaget Warner. Hans hårda basslingor och distade syntar har redan hörs på Rix FM och Power Hit Radio.

– Jag har kämpat länge och hållit på seriöst med musiken i sju år. Det handlar om att sätta upp mål och jobba mot dem. Det är stenhård konkurrens och många som vill upp, men inte lika många som lyckas.

Efter Summerburst i Stockholm bär det vidare till Göteborg, då festivalen intar landets näst största stad.

– Det är nu sommaren börjar.

Fakta

Dj Marcus Hägg

Ålder: 24 år

Född: Bro

Jobb: DJ/Producent

Bor: Brunna Park

Civilstånd: Singel

Familj: Har en son

Hobby: Hänga med sonen och familjen. Åka båt utifrån Arken och bryggsegla. Bada vid Lillsjön och Gröna udden i Kungsängen.

Visa merVisa mindre

Brobo hade granat i trädgården – döms till fängelse

Nu har dom fallit i målet mot den 26-årige man som i somras greps i samband med att polisen slog till mot en lägenhet i Bro och där hittade en handgranat, revolver och narkotika.tisdag 20/10 15:29

BLÅLJUS: Bålstabo utsatt för bedrägeri – 180.000 kronor togs

En Bålstabo har utsatts för bedrägeri. 180.000 kronor försvann från hans konto.tisdag 20/10 10:59