Från Champagnefrukost till utspring - så är en studentdag

I förra veckan tog många Täbyelever studenten från sina gymnasieskolor. Vi hängde med Vilma Gustafsson på studentdagen som bjöd på både champagne, sorg och euforiska känslor.

  • Publicerad 15:17, 10 jun 2016

Foto: Lotten Engbom

07.04 - På väg

I går var jag på min kompis student, då blev man extra taggad själv, när jag såg hur glada och taggade de var. Men jag blev också nervös. Så det har varit lite nervöst, och stressigt hemma med mycket att förbereda. Det var lite svårt att sova i går. Sedan gick jag upp klockan fem i morse, gjorde mig i ordning, duschade och sminkade mig. Men man är glad och taggad så jag ska nog orka hela dagen, med lite mat och dricka.

Visa merVisa mindre

Foto: Lotten Engbom

07.12 - Champagnefrukosten

När jag kom hit och hörde musiken och såg alla glada klasskompisar blev jag taggad. Vi började vid sju och ska åka till skolan ungefär vid nio. Champagnefrukosten är något jag sett framemot. Vår klass är inte jättetight, att alla umgås med alla, men det är ändå kul att ha ett riktigt avslut med alla i klassen, det är mysigt.

Foto: Lotten Engbom

09.34 - Går in i skolan, sista gången

Att gå in på skolan för sista gången är bara kul just nu, jag har inte kommit in i det ledsna än. Vi ska fotas, äta lunch och några lärare och rektorn ska hålla tal. Känslorna kanske kommer när lärarna håller tal, men just nu är jag bara glad och taggad. De här tre åren har varit jättebra, jag har haft det jättebra här. Men jag har tänkt på den här dagen hela tiden jag har gått här, speciellt nu i trean. Hela hösten har vi längtat efter den här dagen, vi har pratat om den hela tiden och bokade skivan redan för ett år sedan. Vi har taggat upp hela året! Nu längtar jag bara till utspringet och flaket, sedan vet jag inte vad som händer.

Visa merVisa mindre

Foto: Lotten Engbom

09.45 - Möten med vänner

Några av de här killarna har jag gått i samma klass i sexan till nian. Det är så kul att se dem här bara. Det är mycket känslor, jag kommer att börja gråta snart. Jag kommer att gråta någon gång under dagen, det vet jag. Studenten har inte känts så realistiskt förrän nu när man ser alla här. Det har bara känts lite som en dröm.

Foto: Lotten Engbom

13.08 - Utspringet

Det var kul att springa ut, fast jag grät. Av lycka, tror jag, och lite av sorg. Rektorn pratade nämligen innan och sedan kom våra lärare och sjöng. Det var då det brast. Men när vi sprang ut var det bara lycka i hela kroppen. Precis som man förväntat sig fast ännu bättre, och mer känslor. Nu ska jag åka flak och sedan ska jag hem och duscha, vara med familjen och mina närmaste vänner hemma. I kväll ska vi fira hemma hos en klasskompis tror jag.

Visa merVisa mindre

Foto: Lotten Engbom