Anne-Sophie Mannerfeldt tävlar för Djursholms RK. Foto: Anna Z Ek

Framtidens VM-hopp tävlar på Djursholms RK

Idag kickar Djursholms Ridklubb igång 24:e upplagan av Elitdressyren. Helgens tävlingar ska vaska fram framtidens VM-ryttare. – Vi kommer få se framtidens Tinne Vilhelmsson och Patrik Kittel, säger Kajsa Larsson, projektledare för Elitdressyren.

  • Publicerad 15:11, 14 sep 2018

På fredagskvällen inleds Elitdressyren på Djursholms Ridklubb. Ryttare och hästar från ett 40-tal ridklubbar i hela landet är samlade för att tävla i dressyr. I startlistan finns bland annat Caroline Darcourt som tävlar för Djursholms Ridklubb, och förra årets vinnare av Lövsta Future Challenge, Lina Dolk.

– Vi hoppas på massor med fantastiska ekipage och jättemycket folk som kommer och tittar, säger Kajsa Larsson, projektledare för Elitdressyren.

Jenny Frelin ÄR tävlingsledare och Kajsa Larsson är projektledare för Elitdressyren

Den som besöker Djursholms RK i helgen kommer kunna titta på 7 tävlingar i olika klasser. På lördag och söndag kommer besökare också kunna njuta av barbecue och botanisera bland sadlar, stövlar och andra hästprylar från ett tiotal utställare.

VM-hopp vaskas fram

På lördag tävlar ryttare under 25 år i Lövsta Future Challange som är en satsning på framtidens internationella elit, och sponsras av Antonia Ax:son Johnson. Helgens tävlingar i Djursholm är de sista kvalen innan årets  final på Friend arena.

– Vi kommer få se våra nästa Tinne Vilhelmsson-Silfvén och Patrik Kittel Wilhelmsson – ryttare som nu befinner sig på VM. Det är dom som ska bli vår framtid inom dressyr, säger Kajsa Larsson.

På söndag hålls den sista deltävlingen i Dressage Power Grand Prix Tour som är tävlingen för den etablerade eliten.

Tillbaka efter uppehåll

Elitdressyren har arrangeras på Djursholms RK 24 gånger, men de två senaste åren har det varit uppehåll på grund av byggnationen av det nya ridhuset. Kajsa Larsson är extra förväntansfull och stolt.

– Vi är kända för att ha en bra ochs ordnad tävling. Det är inte så många klubbar som kan göra ett sånt här arrangemang, för det kräver en viss organisation, otroligt många funktionärer, och yta. Vi kan ta in 1000 personer på vår arena. Det här är oroligt mycket jobb för en klubb som oss, samtidigt roligt och viktigt för klubbkänslan, säger hon.