(FP) kränger retrojacka för Musikhjälpen

Många skramlar just nu till musikhjälpen och Huddingeliberalerna vill inte vara sämre. Därför auktioneras just nu en exklusiv vindjacka med retromotiv ut på Tradera.

  • Publicerad 13:48, 14 dec 2017

Folkp… Liberalerna i Huddinge har precis som många andra just nu en auktion till förmån för Musikhjälpen.

Det man kan buda på är en orange vindjacka, med Folkpartiets logotyp tryckt över ryggen. Ett motiv som två år efter namnbytet redan börjar kännas lite retro

Annonsen är i skrivande stund uppe i 265 kronor och innehåller formuleringar som:

Rädd att hamna i politiskt blåsväder? Med denna vindjacka från Folkpartiet går du säker!

Och

Jackan fungerar även utmärkt till halloween om du vill klä ut dig till pumpa, apelsin eller Folkpartistisk valarbetare från valen 2006-2014.

Huddingeliberalernas gruppledare Malin Danielsson berättar att de hittade jackan när de rensade ur rummen på kansliet.

– Det känns tråkigt att slänga något som fungerar, men som inte kommer att komma till användning. Vi kom att tänka på Musikhjälpen och tänkte att vi testar att lägga upp den så kanske vi kan få ihop några kronor till välgörenhet, säger Malin Danielsson, (L).

Hon har själv en likadan jacka som hon använder i trädgården, men i och med namnbytet duger den inte att kampanja i längre.

Kostar att säga Folkpartiet

Liberalernas partiledare Jan Björklund har vid flera tillfällen berättat i medier om sina svårigheter att vänja sig vid det nya namnet. På grund av felsägningar ska han ha blivit av med åtskilliga tior i den berömda bötesburken på riksdagskansliet.

Har ni en sådan burk i Huddinge också?

– I början hade vi en burk där man fick lägga tio kronor till valfonden om man råkade säga fel, som en kul grej. Jag fick väl lägga några kronor i burken till en början. Har man hetat en sak i så många år tar det en liten stund att vänja sig, det händer fortfarande att man stöter på folk som inte uppfattat att vi bytt namn, säger Malin Danielsson, (L).

Auktionen pågår fram till på söndag, den 17 december. Alla pengar går oavkortat till Musikhjälpen, som i år har temat barn är inte till salu.