Enköpings kommun har i samarbete med Upplandsstiftelsen och orienteringsklubben Enen anlagt en ny delsträcka av Upplandsleden. Leden går från Förbiparken till Gånstagården och är cirka 5 kilometer lång.

Den som vill gå följer de orange markeringarna. Det finns informationsskyltar som berättar om vad som finns i naturen och om Enköpings historia. På flera platser finns nya picknickbord.

Sträckan invigs genom en fotoorientering som pågår till den 30 september.

Papper eller pdf

Broschyrställ med tävlingslappar finns vid Förbiparken, som ligger bakom resecentrum, och vid Gånstagården. Dessa finns även digitalt på kommunens hemsida. Utmaningen är att para ihop rätt siffra från kartan med rätt bokstav från ett antal fotografier.

Det kommer att lottas ut tre vuxenpriser och tre barnpriser i friluftslivets tecken. Vinnarna meddelas personligen.

Vandra vidare

Den som inte nöjer sig med de 5 kilometrarna till Gånstagården har goda möjligheter att vandra vidare. Upplandsleden är en inte mindre än 50 mil lång vandringsled som slingrar sig från Mälarens vikar i söder till Dalälvens skärgård i norr. En vandring anses innebära rika naturupplevelser på ett lättsamt och avstressande sätt. Orange markeringar på träd och stolpar visar vandraren vägen genom Uppland.