Fotbollsplanen i Fredhällsparken stoppas

Det blir ingen fotbollsplan i Fredhällsparken – det meddelade Stockholms nya blågröna styre på en presskonferens på fredagen. Men vart den i stället ska byggas är oklart. – Det har varit ett viktigt ingångsvärde för oss i de här förhandlingarna, säger Centerpartiets Karin Ernlund.

  • Publicerad 13:38, 12 okt 2018

Centerpartiets nej till en fotbollsplan i Fredhällsparken lockade många Fredhällsbor att rösta på Centern. Och på fredagen stod det klart att partiet fått igenom sin politik i just frågan om Fredhällsparken.

– Fotbollsplanen i Fredhällsparken kommer att placeras på annan yta, vilket gör att Fredhällsparken kommer att finnas kvar, sade Centerpartiets Karin Ernlund på presskonferensen där Stockholms nya blågröna styre presenterades på fredagen.

Fotbollsplanen skulle ha varit en kompensation för att en plan försvinner vid Stadshagen i samband med bostadsprojektet där.

– Det gäller att direkt starta en utredning för en alternativ placering av fotbollsplanen. Det vi gör nu är att vi avbryter exploateringen och tillsätter en utredning.

Är det givet att det finns en annan plats?

– Självklart finns en alternativ plats. Det gäller att vara innovativ och titta på andra ytor än grönområden, säger Karin Ernlund.