Arbetet med att anlägga en ny fotbollsplan i Dalénum drar nu igång. Det kommer att bli en konstgräsplan av fullstor modell, alltså anpassad för elva spelare.

– Vi har nu kommit till den efterlängtade tidpunkten då vi kan sätta spaden i marken. Jag ser fram emot att se Lidingös ungdomar bolltrolla på planen, säger Filip Svanberg (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Redan 2019 beslutade Lidingö stad att en ny fotbollsplan skulle byggas i Dalénum. Under hösten har upphandling av byggentreprenör skett och nu kan man alltså börja bygga planen som ska vara färdig till sommaren.

I dag råder brist på fullstora fotbollsplaner på Lidingö. Samtidigt är stadens mål att stötta lite äldre tonåringar att fortsätta idrotta.

—En ny fotbollsplan i Dalénum blir ett välkommet tillskott för idrotten och framför allt fotbollsungdomen på ön, säger Filip Svanberg.

Planen kommer att vara öppen både för föreningsidrott och för spontanidrott. Den kommer att vara belägen bredvid den simhall som ska byggas i området.