Foto: Mostphotos

Fotbollslag attackerades av stenkastare

Spångas damlag utsattes för stenkastning i samband med deras fotbollsträning på Spånga IP. – Det är jättetråkigt, säger Mikael Wallman, huvudtränare för laget.

  • Publicerad 13:08, 23 aug 2017

I samband med Spånga damlags fotbollsträning under onsdagskvällen utsattes de av stenkastning.

– Det var ett killgäng i 13-14-årsåldern som kastade sten. En av våra spelare träffades hårt av en sten på foten, säger Mikael Wallman, huvudtränare för laget.

Enligt honom fick träningen avbrytas flera gånger på grund av ungdomsgängets trakasserier.

– Det är jättetråkigt och vi tycker att det är mycket tråkigt som händer just vid Spånga IP.

I damlaget spelar tjejer mellan 16-29 år. En av spelarna berättar om händelsen på facebook. ”Jag har aldrig varit med om något liknande… Jag brinner för fotbollen tyvärr förstör detta för oss något oerhört.”

Klubben planerar att polisanmäla händelsen.

Före sommaren knivrånades en 12-årig pojke vid Spånga IP i samband med hans fotbollsträning.

Sedan dess har klubben vidtagit åtgärder.

– När barnen ska träna cyklar numera föräldrar och äldre syskon med till och från träningen och fler vuxna rör sig i området vid Spånga IP, säger Mikael Wallman.

 

Polisen känner till att stråken mellan Solhems hagväg och Solhöjdsbacken upp mot Spånga IP, där många passerar, periodvis är stökiga och rån har förekommit.

– Det är jätteviktigt att man anmäler händelser och ringer till oss när det händer så att vi får kännedom, då kan vi börja rikta resurser dit direkt, säger Frida Nordlöf, lokalpolis i lokalpolisområde Rinkeby.

Efter stenkastning: Polis närvarar på träning