Slutspelat för Väsby IK FK herrar i division 7. Foto: Stefan Källstigen

Fotbollsklubben Väsby IK går i graven

Fotbollssäsongen är slut och med det meddelar nu Väsby IK FK att det inte blir någon fortsättning. Både ungdomsverksamheten och seniorlaget som spelar i division 7 lägger ner sina verksamheter.

  • Publicerad 14:14, 25 okt 2018

I somras meddelade ungdomslagen att de inte kommer att fortsätta i Väsby IK FK. Efter a-lagets säsong i division 7 lämnade de samma besked. Det blir ingen nästa säsong.

Utan både ungdomslag och herrlag finns heller ingen anledning att bedriva någon klubbverksamhet. Nu meddelar fotbollsklubben att de sätter föreningen i konkurs.

– Det är inget jättedramatiskt egentligen. Efter att lagen har avvecklats så var det logiska steget att sätta oss i konkurs, säger en före detta aktiv i klubben till Mitt i.


Läs vårt heltäckande reportage om Väsby IK från 2016:

Bristande intresse

I början av 2000-talet kvalade Väsby till Superettan utan att lyckas. Sedan slog klubben ihop sig med Café Opera men efter att de gick i konkurs startade Väsby IK FK om i division 7.

Med åren har föreningen blivit mindre och klubben har inte lyckats locka till sig nya ungdomar för att fylla på ungdomslagen med. Nu blev den hårda verkligheten att klubben går i graven.

– Vi har verkligen försökt att locka fler spelare till oss men det har inte gått. Det verkar inte ha funnits tillräckligt med ungdomar eller drivkraft i klubben att driva detta vidare.