Bättre att satsa på Salemsvallen i framtiden anser Rönninge Salem Fotboll. Foto: Anders Björklund

Fotbollsklubben kritisk till satsning i Prästboda

Salems kommun tänker satsa 6 miljoner kronor på fotbollsplanen i Prästboda i Salem. Men Rönninge Salem Fotboll menar att Prästboda kommer att bli outnyttjat stora delar av året. I stället vill klubben se konstgräs och belysning på Salemsvallen i Rönninge.

  • Publicerad 05:12, 11 nov 2018

Salems kommun har avsatt 6 miljoner kronor i nya budgetförslaget till konstgräs och byggnad med toaletter i Prästboda. Men Rönninge Salem Fotboll (RSF) är kritisk till planerna på en fotbollsplan utan belysning. I ett yttrande som de skickat in till kommunen skriver klubben att ”Prästboda kommer att vara outnyttjat under långa perioder på året” och att klubben har 700 träningar om året varav 438 sker i belysning eller pågående skymning.

Att det inte heller blir tillåtet med matcher på Prästboda anser klubben också är olyckligt, då flera nya planmått och matchtider väntar framöver. I stället för en paus i dag kommer matcherna delas upp i tre perioder vilket gör att beläggningen på planerna kommer att öka.

– Det här blir en utmaning för kommunerna och klubbarna. Vi behöver fler planer för matchspel, säger Sverker Andersson som är kassör i RSF.

”Om belysning samt matchspel är uteslutet på Prästboda så vill RSF att kommunen utreder möjligheten till att istället anlägga konstgräs samt belysning på Salemsvallen.” skriver klubben i yttrandet.