Kolla fotboll på storbildsskäm från picknickfilten? Foto: Mostphotos

Fotbollsfest när VM sänds på storbildsskärm

Kommunen satsar på fotbollsfest under sommarens VM och bjuder in Järfällaborna till storbildsskärmar i tre olika parker. – Vi bjuder på alkoholfri dryck och snacks och Järfällaborna tar med sig arenastämningen, säger Aphram Melki (C).

  • Publicerad 11:19, 18 maj 2018

I sommar åker den svenska fotbollstruppen till Ryssland för att delta i VM, och kommer följas av en stor mängd förhoppningsfulla svenskar på hemmaplan.

Fotbollen har cirka 600.000 utövare inom föreningslivet i Sverige, men långt fler följer sporten från soffan.

I sommar kan den som slits mellan sommarvädret och fotbollssoffan andas ut.

Storbildsskärmar i parken

Järfälla kommun kommer tillsammans med Hyresgästföreningen Region Stockholms Ungdomssatsning och Järfälla hus nämligen sätta upp storbildskärmar i tre av kommunens parker.

– Vi vill stärka sammanhållningen och gemenskapen mellan Järfällaborna, säger Aphram Melki (C), kommunalråd med ansvar för integration och mottagande.

Järfällaborna tar med sig arenastämningen

Aphram Melki (C)

Med satsningen vill man att människor från hela Järfälla ska få möjlighet att mötas och ta del av festligheterna.

–  Jag ser fram emot att alla som har möjlighet kommer med familj, vänner och kanske en picknickkorg. Vi bjuder på alkoholfri dryck och snacks och Järfällaborna tar med sig arenastämningen, säger Aphram Melki.

Vad gör ni om det blir dåligt väder?

– En storbilds-tv håller för det, men vi vill ju ha en familjefestkänsla så vi kanske ska se om det finns några stora paraplyer att använda. Men vi hoppas och tror såklart att det blir bra väder.

Integrationssatsning

Kostnaden för kalaset landar på ungefär 200.000 per aktör. Kommunen använder medel från sin integrationssatsning och Aphram Melki tror att det här är ett bra sätt att få människor att röra sig mellan olika områden i kommunen.

– Sen tror vi ju att fotboll gynnar helheten och gemenskapskänslan. Att vi alla hör i hop. Det här är ju en liten del och det blir fler satsningar mot segregation. Men fotbolls-VM händer nu och vi tror att det ger en positiv känsla, säger han.

Fakta

Här sänds matcherna

Riddarparken 15/6-18/6
7 matcher tider mellan 17-22 .
OBS. Dock gäller kl. 14 den 18/6 då matchen mellan Sverige och Sydkorea går av stapeln.

Delfinparken, Tallbohov 20/6-23/6
8 matcher mellan  kl 17-22

Kallhällsparken 25/6-27/6
6 matcher mellan kl 16-22

Källa: Järfälla kommun
Visa merVisa mindre