Enskedefotograf ställer ut bilder från Hökarängen på Konsthall C. Foto: Läsarbild Maj-Lis Andersen/Konsthall C

Fotade samma plats i Hökis under fyra år – nu ställs bilderna ut

Under maj månad under de senaste fyra åren har Enskedefotografen Maj-Lis Andersen återvänt till en och samma vägg i Hökarängen. Nu ställer hon ut bilderna på Konsthall C inte långt från fotoplatsen.

  • Publicerad 14:45, 10 apr 2019

På väg till en kompis butik i Hökarängen stannade Enskedefotografen Maj-Lis Andersen till vid en ljus vägg precis intill torget. Idén hon fått flera år tidigare om att fotografera människor försjunka i sina telefoner blev plötsligt greppbar. Det var just där hon skulle fotografera sitt kommande projekt.

– Jag har alltid fotat människor på språng i gatumiljöer. Med den här idén vill jag förstärka och visa vad som händer med oss och våra kroppar när vi alltid går med näsan i våra telefoner, säger Maj-Lis Andersen.

Fotar analogt

Maj-Lis Andersen är uppvuxen i Eskilstuna och Kristianstad men har bott i Stockholm sedan 80-talet. Efter flera år i London flyttade hon tillbaka till den svenska huvudstaden och bor numera i Enskede. Fotografen rör sig framförallt i söderort och jobbar just nu på Konstnärernas kollektivverkstad i Farsta.

– Jag har jobbat som fotograf sedan en lång tid tillbaka och har fastnat i den analoga tekniken. Men jag har gjort mycket annat också. Några kortfilmer bland annat.

Hökarängen april-18

Bilder från Hökarängen

Under maj månad de senaste fyra åren har Enskedefotografen återvänt till den solkyssta väggen och fotat människor och deras mobilanvändande. En del av dem har intervjuat andra har hon inte hunnit stoppa.

– De jag hunnit prata med har varit positiva till projektet och diskussionerna som uppstått har varit intressanta. Jag hoppas att de jag missat dyker på vernissagen nästa vecka, säger Maj-Lis Andersen.

Ställer ut i Hökarängen

Den 18 april ställer Enskedefotografen ut utställningen Man vill vara lite för sig själv på Konsthall C i Hökarängen. Det blir första gången Hökarängsbilderna visas i Sverige. I somras ställde Maj-Lis Andersen ut i på ett galleri i Finland.

– Det ska bli jättekul att få visa bilderna så lokalt. Min förhoppning är att kunna trycka en bok av bilderna senare, säger fotografen.

Konstutställningen pågår till och med 28 april.