Riksdagsman. I mitten av september gjordes flera polisanmälningar mot Hanif Bali. Nu menar åklagare att inget brott begåtts. Foto: Riksdagen/Mostphotos

Förundersökning mot Hanif Bali nedlagd

Nu har förundersökningen mot riksdagsmannen Hanif Bali (M) lagts ner av åklagaren.

  • Publicerad 16:15, 1 okt 2021

Chefsåklagare Maria Sterup på Särskilda åklagarkammaren beslutade på fredagen att lägga ner förundersökningen mot den moderate riksdagsmannen Hanif Bali som misstänkts för utnyttjande av barn för sexuell posering.

”Inte nakenbilder”

– Jag har förhört målsäganden som beskrivit det som förekommit mellan parterna, säger hon i ett pressutskick.

– Jag har också fått ta del av bildinnehållet, som målsäganden uppger att hon skickat på begäran av mannen, och kan konstatera att det inte rör sig om nakenbilder. Jag anser inte att de aktuella bilderna utgör sexuell posering och därför har jag i dag lagt ner förundersökningen.

Flera anmälningar mot Bali (M)

Det var det i samband med att Moderaterna hade en konferens i början av september som partiet fick uppgifter om att 34-årige Hanif Bali skulle ha uppträtt olämpligt mot en tonårsflicka i Moderata ungdomsförbundet.

I mitten av september gjordes flera polisanmälningar mot honom, och enligt uppgifter i medier skulle han försökt förmå flickan att skicka nakenbilder på sig själv.

Misstänks inte heller för andra brott

Åklagaren inledde därför en en förundersökning om möjligt utnyttjande av barn för sexuell posering, en förundersökning som nu alltså är nedlagd.

Hanif Bali har hela tiden nekat till brott.

I januari meddelade Hanif Bali att han valt att flytta från Solna till Österåker.