Totalt har 876 objekt sålts i Västerort det senaste kvartalet. Foto: Anna Z Ek

Fortsatt sjunkande bostadspriser i Västerort

Oktober har blivit en av de mest intensiva månaderna på bostadsmarknaden med många försäljningar. Trots det sjunker priserna på bostadsrätter i Västerort. 

  • Publicerad 07:15, 5 nov 2018

– Detta år överträffar oktober både maj och september som annars brukar få toppnoteringen. Under månaden rapporterades drygt 16 000 försäljningar av villor och bostadsrätter, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

När Svensk Mäklarstatistik släpper nya siffror över det senaste kvartalet, halvåret och året, står det klart att bostadsrätterna ökat något i pris i Stor-Stockholm den senaste månaden.

Nedbrutet på stadsdelsnivå ser det dock annorlunda ut.

Små prisrörelser på marknaden

I Bromma har 497 objekt sålts de senaste tre månaderna. Kvadratmeterpriset ligger på 53 366 kronor, en prisnedgång på 2,3 procent. Prisutvecklingen för de senaste 12 månaderna ligger på minus 8,5 procent.

I stor-Stockholm ligger kvadratmeterpriset på 55 765 kronor.

Försäljningarna i oktober visar överlag små eller inga prisrörelser, säger Per-Arne Sandegren.

Priserna ökar något i Spånga-Tensta

Även i Hässelby-Vällingby har priserna på bostadsrätter gått ner. Där ligger kvadratmeterpriset på 39 366 kronor, en nedgång med 1,2 procent det senaste kvartalet och minus 8,9 procent det senaste året.

I Spånga-Kista har 163 objekt sålts se senaste tre månaderna. Här syns dock en uppgång på 3 procent med ett kvadratmeterpris på 35 318 kronor.

Totalt har 876 objekt sålts i Västerort det senaste kvartalet, enligt Svensk Mäklarstatistik.