Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör vid en pressträff tidigare under pandemin. Arkivbild. Foto: Claudio Britos

Fortsatt covidökning i Upplands-Bro

De senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten berättar att antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter öka. Den senaste veckan har kommunen haft 26 konstaterade covidfall.

  • Publicerad 15:23, 26 aug 2021

Under vecka 33 så har 26 konstaterade fall av covid-19 rapporterats från Upplands-Bro, det här är en ökning med 7 fall sedan den föregående rapporten.

Den 24 augusti uppgav Region Stockholm att 79 Stockholmare behövde sjukhusvård för covid-19.

– Det är oroväckande att nu fler behöver sjukhusvård. Eftersom 92 procent av de som skrivs ut från sjukhusen inte har fått båda doserna vaccin är vaccinationerna den enskilt viktigaste åtgärden för att minska risken för länets invånare att bli så sjuka att de behöver sjukhusvård, säger Johan Bratt.

Så går det med vaccinationerna

Siffror från nationella vaccinationsregistret berättar hur arbetet fortskrider i Upplands-Bro då man satte punkt för vecka 33.

74 procent av den vuxna befolkningen har nu fått en första dos av vaccin mot covid-19. Det här motsvarar 16 821 invånare.

58 procent stor är den grupp som kan titulera sig färdigvaccinerad, här har man därmed fått två doser. Omsatt till faktiska invånare så rör det sig om 13 192 invånare i nämnda grupp.

15 procent i åldern 18-29 år är färdigvaccinerade i kommunen.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01