Kungsholmens riviera plågas av busar på vattnet. Foto: Mitt i Stockholm

Fortfarande stökigt på Kungsholmens riviera

Trots åtgärder – vattenstöket vid Hornsbergs strand fortsätter. Nu hoppas polisen på fler insatser från Kustbevakningen. – De kan dyka upp när som helst, säger kommunpolisen Peter Enell.

  • Publicerad 13:57, 26 jun 2018

Vattenskotrar som skvätter vatten och för oljud har varit ett återkommande problem vid Hornsbergs strand i flera år. Trots att polisen införde nolltolerans mot stöket har problemen fortsatt.

– Hundratals, kanske tusentals människor får sin utemiljö förstörd var eviga dag av dessa brottslingar och polisen rycker på axlarna, skriver en läsare i ett mejl till Mitt i Kungsholmen.

Enligt Fredrik Wallén, kommunpolis på Kungsholmen, har det rapporterats in flera incidenter under våren och sommaren.

– Vi hade rapporter om flera vattenskotrar som körde vårdslöst för några veckor sedan. När sjöpolisen legat förankrade i vattnet har det lugnat ned sig, men de kan bara vara på plats i mån av resurser, säger han.

”Kan dyka upp när som helst”

Kustbevakningen och sjöpolisen är de som patrullerar Ulvsundasjön vid Hornsbergs strand, men de har alltså ingen möjlighet att befinna sig vid kajen under bestämda tider. Kungsholmens kommunpolis Peter Enell anser att uthyrningsfirmorna måste börja ta sitt ansvar.

– Det skulle behövas tydligare regler för att kontrollera att de som kör är lämpliga. Det kanske inte borde vara fritt fram för vem som helst, säger han.

Men några nya åtgärder är inte planerade. Enligt Peter Enell kommer man dock att förstärka kontakten med Kustbevakningen och sjöpolisen.

– När vi får in klagomål får de också reda på det. De kan dyka upp när som helst, säger han.