I slutet av augusti brann ett garage på Magnegatan i Märsta där flera bilar brann upp. Sedan dess har det brunnit bilar på flera andra platser i kommunen.

– Angående branden i garaget på Magnegatan så pågår fortfarande förundersökningen. Ingen misstänkt finns i nuläget. Någon teknisk undersökning har inte kunnat göras i någon större omfattning och har således inte heller kunnat ge några svar på uppkomst eller orsak till branden, säger Charlotta Lundberg på Sollentunapolisen.

När många bilar brunnit på andra platser i landet har polisen misstänkt att försäkringsbedrägerier kan ligga bakom. Något sådant kan polisen inte uttala sig om rörande de bilbränder som ägt rum i Sigtuna kommun.

– Vi jobbar inte med några specifika hypoteser just nu utan konstaterar att det är svårt att utreda dessa händelser då den tekniska undersökningen inte varit genomförbar på den nivå som utredningen hade behövt, säger hon.

Hur arbetar polisen för att minska risken att fler bilar brinner?

– Polis arbetar i nära samverkan med både kommun och fastighetsägare för att förebygga den här typen av händelser så långt som det är möjligt. Samverkan bygger på att vi delar lägesbilder och vidtar åtgärder utifrån de behov vi identifierar, säger Charlotta Lundberg.